Altı Şehitler Köprüsü Hizmete Açıldı

GÜNDEM 30.12.2020 - 17:26, Güncelleme: 30.12.2020 - 17:26 2943+ kez okundu.
 

Altı Şehitler Köprüsü Hizmete Açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketinde menfezin çöktüğü Tirebolu-Doğankent kara yoluna inşa edilen Altı Şehitler Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi.
Karaismailoğlu, Tirebolu ilçesinde köprünün yapıldığı bölgede gerçekleştirilen açılış töreninde, 22 Ağustos'ta Giresun'un, merkezle birlikte Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Görele, Güce ve Yağlıdere ilçelerini de etkileyen, son 50 yılın en yoğun yağışıyla karşılaştığını söyledi. Bu yağışın adeta bir afete dönüşerek heyelana yol açtığını ifade eden Karaismailoğlu, "Maddi manevi büyük kayıplar yaşadık. Kaybettiğimiz insanlarımız için yüreğimiz yandı. Buradan hepsine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yüce Rabbim, bir kez daha öyle bir günü ülkemize ve Giresun'umuza göstermesin." diye konuştu. Karaismailoğlu, Giresun'da da afetin hemen ardından diğer bakanlarla birlikte hızlı bir şeklide bölgeye gelerek, acil olarak yapılması gerekenleri yaptıklarını belirterek şöyle devam etti: "Alınacak önlemleri en hızlı şekilde aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, devletimiz felaketin ilk anından itibaren tüm kurumları ve imkanlarıyla vatandaşının yanına, yardımına koşmuştur. Yaşanan bu büyük afet karşısında, başta Dereli olmak üzere Giresun'un diğer ilçelerinde halkımız, devletinin tüm imkan ve yetkililerini yanında görmenin verdiği güvenle yaralarını sardı. Çeşitli kurumlarımızdan 3 bin 700'e yakın personel ve 1264 araçla çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüp 172 vatandaşımızı hamdolsun sağ salim kurtarmıştık." Giresun genelindeki 755 kilometrelik yol ağının 316 kilometrelik kısmının sel ve heyelandan etkilendiğine işaret eden Karaismailoğlu, "Sel felaketinin ardından, hasar gören ana arter yollarımızın tamamını tekrar ulaşıma açtık. Kapanan 118 köy yolunun tamamını en kısa sürede kullanılır hale getirdik." diye konuştu. Karaismailoğlu, her bölgedeki altyapı ve üstyapı çalışmalarında o bölgenin yeryüzü şekillerini, eğimini, zemin kalitesini, iklimini, bitki örtüsünü ve tüm doğal faktörleri dikkate aldıklarını vurgulayarak şöyle dedi: "Her işimizde çağdaş mühendislik yaklaşımlarının, aklın ve bilimin ışığında  hareket ediyoruz. Vatandaşlarımdan isteğim, yapım ve inşa işlerinde can güvenliğini ilk sıraya alarak hareket etmeleridir. Biz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için varız. Unutmayın ki doğal afetler öldürmez, özensiz ve yanlış yapılan işler öldürür. Bu yapıları, bu yolları, bu köprüleri tekrar yerine koyabiliriz ama kaybettiğimiz bir tek insanımızı bile geri getiremeyiz. Köprümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Altı Şehitler Köprüsü'nün bu kadar kısa sürede tamamlanmasında emeği geçen, akıl ve yürekleriyle katkı veren tüm arkadaşlarıma şahsım ve Bakanlığım adına teşekkürlerimi sunuyorum." Açılış törenine, Vali Enver Ünlü, AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve ilgililer katıldı.   
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketinde menfezin çöktüğü Tirebolu-Doğankent kara yoluna inşa edilen Altı Şehitler Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi.

Karaismailoğlu, Tirebolu ilçesinde köprünün yapıldığı bölgede gerçekleştirilen açılış töreninde, 22 Ağustos'ta Giresun'un, merkezle birlikte Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Görele, Güce ve Yağlıdere ilçelerini de etkileyen, son 50 yılın en yoğun yağışıyla karşılaştığını söyledi.

Bu yağışın adeta bir afete dönüşerek heyelana yol açtığını ifade eden Karaismailoğlu, "Maddi manevi büyük kayıplar yaşadık. Kaybettiğimiz insanlarımız için yüreğimiz yandı. Buradan hepsine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yüce Rabbim, bir kez daha öyle bir günü ülkemize ve Giresun'umuza göstermesin." diye konuştu.

Karaismailoğlu, Giresun'da da afetin hemen ardından diğer bakanlarla birlikte hızlı bir şeklide bölgeye gelerek, acil olarak yapılması gerekenleri yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Alınacak önlemleri en hızlı şekilde aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, devletimiz felaketin ilk anından itibaren tüm kurumları ve imkanlarıyla vatandaşının yanına, yardımına koşmuştur. Yaşanan bu büyük afet karşısında, başta Dereli olmak üzere Giresun'un diğer ilçelerinde halkımız, devletinin tüm imkan ve yetkililerini yanında görmenin verdiği güvenle yaralarını sardı. Çeşitli kurumlarımızdan 3 bin 700'e yakın personel ve 1264 araçla çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüp 172 vatandaşımızı hamdolsun sağ salim kurtarmıştık."

Giresun genelindeki 755 kilometrelik yol ağının 316 kilometrelik kısmının sel ve heyelandan etkilendiğine işaret eden Karaismailoğlu, "Sel felaketinin ardından, hasar gören ana arter yollarımızın tamamını tekrar ulaşıma açtık. Kapanan 118 köy yolunun tamamını en kısa sürede kullanılır hale getirdik." diye konuştu.

Karaismailoğlu, her bölgedeki altyapı ve üstyapı çalışmalarında o bölgenin yeryüzü şekillerini, eğimini, zemin kalitesini, iklimini, bitki örtüsünü ve tüm doğal faktörleri dikkate aldıklarını vurgulayarak şöyle dedi: "Her işimizde çağdaş mühendislik yaklaşımlarının, aklın ve bilimin ışığında  hareket ediyoruz. Vatandaşlarımdan isteğim, yapım ve inşa işlerinde can güvenliğini ilk sıraya alarak hareket etmeleridir. Biz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için varız. Unutmayın ki doğal afetler öldürmez, özensiz ve yanlış yapılan işler öldürür. Bu yapıları, bu yolları, bu köprüleri tekrar yerine koyabiliriz ama kaybettiğimiz bir tek insanımızı bile geri getiremeyiz. Köprümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Altı Şehitler Köprüsü'nün bu kadar kısa sürede tamamlanmasında emeği geçen, akıl ve yürekleriyle katkı veren tüm arkadaşlarıma şahsım ve Bakanlığım adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Açılış törenine, Vali Enver Ünlü, AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve ilgililer katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.