Tarama bir saatinizi, kanser ömrünüzü alır!

GÜNDEM 20.10.2018 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2739+ kez okundu.
 

Tarama bir saatinizi, kanser ömrünüzü alır!

Giresun Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından "01- 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi uyandırdı.
Hafta sonu düzenlenen, Cumhuriyet Parkı'ndan başlayan etkinlikte,  pedal çevrilerek Gençlik Merkezi'ne kadar gidildi ve burada "meme kanserine dikkat çekmenin dünyaca simgesi olan" pembe renk balonlar havaya uçuruldu. Çok sayıda kadınlı-erkekli katılımın olduğu etkinlik sonunda konuşan Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi Başkanı Dr. Ünal Özek "Erken teşhis hayat kurtarıyor. Kadınlarımız meme muayenesine önem göstersinler" dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Etkinlik sonrası görüşlerini aldığımız Toplum Sağlığı Birimi hemşehrileri de "Tarama bir saat, kanser hayatınızı alır" sloganının altını çizerek şu bilgileri aktardılar; “Meme kanseri kadınlarsa en sık görülen kanser türü. Her yedi kadından biri yakalanıyor. Erken teşhis ise yüzde 98 hayat kurtarıyor. Her kadın 20 yaş sonrası kendi kendini muayene etmeli. 40 ila 69 yaş arası kadınlar da kısa aralıklarla düzenli memografi çektirmeli. Bunun için KETEM'e uğramaları yeterli. KETEM'de ücretsiz çekim yapılıyor”  
Giresun Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından "01- 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi uyandırdı.

Hafta sonu düzenlenen, Cumhuriyet Parkı'ndan başlayan etkinlikte,  pedal çevrilerek Gençlik Merkezi'ne kadar gidildi ve burada "meme kanserine dikkat çekmenin dünyaca simgesi olan" pembe renk balonlar havaya uçuruldu.

Çok sayıda kadınlı-erkekli katılımın olduğu etkinlik sonunda konuşan Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi Başkanı Dr. Ünal Özek "Erken teşhis hayat kurtarıyor. Kadınlarımız meme muayenesine önem göstersinler" dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik sonrası görüşlerini aldığımız Toplum Sağlığı Birimi hemşehrileri de "Tarama bir saat, kanser hayatınızı alır" sloganının altını çizerek şu bilgileri aktardılar; “Meme kanseri kadınlarsa en sık görülen kanser türü. Her yedi kadından biri yakalanıyor. Erken teşhis ise yüzde 98 hayat kurtarıyor. Her kadın 20 yaş sonrası kendi kendini muayene etmeli. 40 ila 69 yaş arası kadınlar da kısa aralıklarla düzenli memografi çektirmeli. Bunun için KETEM'e uğramaları yeterli. KETEM'de ücretsiz çekim yapılıyor”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.