Çakırmelikoğlu, yeniden başkanlığa talip

14.09.2017 - 15:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2442+ kez okundu.
 

Çakırmelikoğlu, yeniden başkanlığa talip

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 7 Ekim'de yapılacak olan Giresun Ticaret Odası seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.
Başkan Çakırmelikoğlu, Giresun'da işadamlarının desteği ile yaklaşık 8 yıl önce göreve geldiğini hatırlatarak, yeni dönemde yapmak istediği projeleri sıraladı. Giresun'da bulunan diğer ilgili kurumlarla birlikte Giresun Turizm Eylem Planı Strateji Belgesi'nin hazırlanarak, bu belgede bulunan eylem planının bizzat takipçi olacağını kaydeden Çakırmelikoğlu, "Turizm alanı ilan edilen yerlerin doğaya uyumlu İmar Planının Hazırlanması Ve Yatırıma Tahsisi ile ilgili Odamız tarafından bir rapor hazırlanmış olup yeni dönemde bu konunun hem yerelde hemde ulusalda takipçisi olacağız. İlimizde bir adet İHTİSAS OSB'nin ( gıda, Hazır giyim ) kurulması için ilgili kurumlarla görüşülerek konunun Bakanlık nezdinde görüşülmesi için çalışılacağız. Ulusal ve bölgesel eylem planlarında belirtildiği üzere demir yolu aksının Tirebolu ilçesine indirilmesi gündemdedir. Bu durumda Görele Tirebolu arasında KONTEYNER LİMANI planlanması için süreci takip edeceğiz. Odamız ve Giresun Üniversitesi öncülüğünde kurulan STK ve kamu kurumlarının da üyesi olduğu GÜKİP'in  yeni dönemde daha aktif çalışmasını sağlayarak ilimizde ilgili yeni projelerin altyapısını hazırlayacağız. Üniversitemize TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ'nin kurulması için YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak konunun takipçisi olacağız. Odamız öncülüğünde "ULUSLARARASI YÖRESEL ÜRÜN VE GIDA FUARI" yapılması için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Üyelerimiz için YURTDIŞI FUAR ORGANİZASYON sayısını arttıracağız. Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları destekleyeceğiz. Üyelerimizin özellikle T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen AR-GE ve TASARIM merkezleri desteği vb. desteklerden en üst düzeyde yararlanması için çalışmalar yapacağız. KÜMELEME VE İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ gibi önemli destek mekanizmalarını yeni dönemde sektörel bazda hayata geçireceğiz. İlimizde gelişmekte olan hazır giyim sektörüne yönelik AB VE ULUSAL FONLARA BAŞVURUSU yapılmak üzere proje hazırlıkları yapıyoruz. Giresun fındığına uluslararası COĞRAFİ İŞSARET belgesi alınması için girişimde bulunacağız. YÖRESEL ÜRÜNLERİN TİCARİLEŞMESİ VE MARKALAŞMASI için üyelerimize eğitim vb. konularda destek vereceğiz. Giresun'un tanıtımında ortak bir GİRESUN MARKASI VE İMAJI oluşturulması için ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalışmaları derinleştireceğiz. Bize önemli bir LOJİSTİK AVANTAJ sağlayacak olan EĞRİBEL TÜNELİ ile Dereli - Sivas yolu ve diğer iç bağlantı yollarının takipçisi olacağız. TURİZM DE NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞININ ATTIRILMASI için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte önemli bir proje üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaları da yıl sonuna kadar tamamlayacağız" diye konuştu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 7 Ekim'de yapılacak olan Giresun Ticaret Odası seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Başkan Çakırmelikoğlu, Giresun'da işadamlarının desteği ile yaklaşık 8 yıl önce göreve geldiğini hatırlatarak, yeni dönemde yapmak istediği projeleri sıraladı.

Giresun'da bulunan diğer ilgili kurumlarla birlikte Giresun Turizm Eylem Planı Strateji Belgesi'nin hazırlanarak, bu belgede bulunan eylem planının bizzat takipçi olacağını kaydeden Çakırmelikoğlu, "Turizm alanı ilan edilen yerlerin doğaya uyumlu İmar Planının Hazırlanması Ve Yatırıma Tahsisi ile ilgili Odamız tarafından bir rapor hazırlanmış olup yeni dönemde bu konunun hem yerelde hemde ulusalda takipçisi olacağız. İlimizde bir adet İHTİSAS OSB'nin ( gıda, Hazır giyim ) kurulması için ilgili kurumlarla görüşülerek konunun Bakanlık nezdinde görüşülmesi için çalışılacağız. Ulusal ve bölgesel eylem planlarında belirtildiği üzere demir yolu aksının Tirebolu ilçesine indirilmesi gündemdedir. Bu durumda Görele Tirebolu arasında KONTEYNER LİMANI planlanması için süreci takip edeceğiz.

Odamız ve Giresun Üniversitesi öncülüğünde kurulan STK ve kamu kurumlarının da üyesi olduğu GÜKİP'in  yeni dönemde daha aktif çalışmasını sağlayarak ilimizde ilgili yeni projelerin altyapısını hazırlayacağız. Üniversitemize TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ'nin kurulması için YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak konunun takipçisi olacağız. Odamız öncülüğünde "ULUSLARARASI YÖRESEL ÜRÜN VE GIDA FUARI" yapılması için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Üyelerimiz için YURTDIŞI FUAR ORGANİZASYON sayısını arttıracağız. Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları destekleyeceğiz. Üyelerimizin özellikle T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen AR-GE ve TASARIM merkezleri desteği vb. desteklerden en üst düzeyde yararlanması için çalışmalar yapacağız. KÜMELEME VE İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ gibi önemli destek mekanizmalarını yeni dönemde sektörel bazda hayata geçireceğiz. İlimizde gelişmekte olan hazır giyim sektörüne yönelik AB VE ULUSAL FONLARA BAŞVURUSU yapılmak üzere proje hazırlıkları yapıyoruz. Giresun fındığına uluslararası COĞRAFİ İŞSARET belgesi alınması için girişimde bulunacağız. YÖRESEL ÜRÜNLERİN TİCARİLEŞMESİ VE MARKALAŞMASI için üyelerimize eğitim vb. konularda destek vereceğiz.

Giresun'un tanıtımında ortak bir GİRESUN MARKASI VE İMAJI oluşturulması için ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalışmaları derinleştireceğiz. Bize önemli bir LOJİSTİK AVANTAJ sağlayacak olan EĞRİBEL TÜNELİ ile Dereli - Sivas yolu ve diğer iç bağlantı yollarının takipçisi olacağız. TURİZM DE NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞININ ATTIRILMASI için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte önemli bir proje üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaları da yıl sonuna kadar tamamlayacağız" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.