Hava kirliliğine karşı denetimler yetersiz kalıyor

GÜNDEM 30.01.2017 - 16:58, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3501+ kez okundu.
 

Hava kirliliğine karşı denetimler yetersiz kalıyor

Son yıllarda hızla betonlaşan Bulancak ilçesinde kış mevsiminde iyice ortaya çıkan hava kirliliği konusunda denetimlerin yetersiz kaldığı belirtiliyor.
Bir kaç yıldır devlet tarafından gelir durumu iyi olmayan ailelere dağıtılan kömürün kalitesiz olması da hava kirliliğinin artmasında önemli bir etken. Çok katlı binalarda da kömür kullanan bazı evlerde de kömür filtresinin olmayışı özellikle akşam saatlerinden sonra hava'nın daha da nefes alınamaz hale getiriyor.Konu hakkında gerekli mercilere şikayetlerini ilettiklerini ifade eden vatandaşlar, "Kaymakamlığın ve belediyenin denetimleri ne kadar yapılırsa yapılsın, kalitesiz kömür kullanımı ve binalarda filtre yapılmaması insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Hele de rüzgar olmayan günlerde kömür kokusu çevreyi sarıyor. Kışın bitmesine 2 ay'a yakın bir süre var. Denetimler daha da sıkılaştırılıp hava kirliliğinin önüne geçilmelidir. Gelecek kış ta aynı olur bu gidişle. Bazı kamu binalarında da kalitesiz kömür kullanıldığından ve bu binalarda da filtre olmadığından hava kirliliği kış bitene kadar devam edecek gibi. Gelecek kış ta aynı sorun ile karşılaşmak istemiyorsak, şimdiden ve önümüzdeki aylarda da denetimler yapılmalı ve filtresiz binalara filtre kullanma zorunluluğu getirilmelidir" diyerek yetkilileri göreve davet ettiler. 
Son yıllarda hızla betonlaşan Bulancak ilçesinde kış mevsiminde iyice ortaya çıkan hava kirliliği konusunda denetimlerin yetersiz kaldığı belirtiliyor.
Bir kaç yıldır devlet tarafından gelir durumu iyi olmayan ailelere dağıtılan kömürün kalitesiz olması da hava kirliliğinin artmasında önemli bir etken. Çok katlı binalarda da kömür kullanan bazı evlerde de kömür filtresinin olmayışı özellikle akşam saatlerinden sonra hava'nın daha da nefes alınamaz hale getiriyor.
Konu hakkında gerekli mercilere şikayetlerini ilettiklerini ifade eden vatandaşlar, "Kaymakamlığın ve belediyenin denetimleri ne kadar yapılırsa yapılsın, kalitesiz kömür kullanımı ve binalarda filtre yapılmaması insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Hele de rüzgar olmayan günlerde kömür kokusu çevreyi sarıyor. Kışın bitmesine 2 ay'a yakın bir süre var. Denetimler daha da sıkılaştırılıp hava kirliliğinin önüne geçilmelidir. Gelecek kış ta aynı olur bu gidişle. Bazı kamu binalarında da kalitesiz kömür kullanıldığından ve bu binalarda da filtre olmadığından hava kirliliği kış bitene kadar devam edecek gibi. Gelecek kış ta aynı sorun ile karşılaşmak istemiyorsak, şimdiden ve önümüzdeki aylarda da denetimler yapılmalı ve filtresiz binalara filtre kullanma zorunluluğu getirilmelidir" diyerek yetkilileri göreve davet ettiler. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.