31 Temmuz 2022 - 17:34
'Hükümetimiz bu senede beklentileri karşıladı'
AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Fındık Çalışma Grubu Başkanı Cemal Öztürk, 2022 yılı fındık alım fiyatının açıklanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, 'TBMM Fındık Çalışma Grubu olarak açıklanan fiyat ve destekler için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz' dedi.
Fındık üreticilerinin açıklanan fiyattan memnun olduğunu belirten Öztürk; 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bölge insanımızın merakla beklediği müjdeyi verdi. Fındık üreticimizin yüzünü güldürdü. Buna göre 2022 yılı ürünü için; Giresun ve levant kaliteli fındığın ortalama kilogram fiyatı, alan bazlı ödeme, mazot ve gübre destekleriyle birlikte 54 lira olarak belirlenmiştir. Şimdi sıra üreticimizdedir. Üreticimiz de fındığı tam olarak olgunlaşmadan toplamayarak, iyi kurutarak, mecbur kalmadıkça emanete vermeyerek fındığına sahip çıkmalı ve açıklanan fiyatların üzerinde bir fiyatla ürününü değerlendirmelidir. Böylece fındıktan hem üreticimiz hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır' ifadelerini kullandı.
Öztürk, açıklamasının devamında;' Hükümetimiz bu sene de beklentileri karşılamış, atması gereken adımları atmış ve gereğini yapmıştır. Fındık üreticisine her zaman destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, Fındık Çalışma Grubu’nu oluşturan milletvekili arkadaşlarımıza ve sahada alım sürecini yürütecek Toprak Mahsülleri Ofisi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fındık üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Açıklanan fındık fiyatının Türkiye'ye, üreticilere, fındık sanayicilerine ve ihracatçılara hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum' dedi.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor

Başkan Fuat Köse dolmuşçu esnafıyla kahvaltıda buluştu

Giresun’da Mobil Kanser Tarama hizmeti Çanakçı’da sürüyor

Sardes’te 2 bin 500 yıllık heykel gün yüzüne çıkarıldı

Giresun’da ayak tenisi şöleni şampiyonlukla tamamlandı
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



