Hastanelerde sorun çığ gibi büyüyor!

DÜNYA 03.03.2022 - 17:24, Güncelleme: 03.03.2022 - 17:24 44779+ kez okundu.
 

Hastanelerde sorun çığ gibi büyüyor!

Hastalar MRHS üzerinden randevu almakta zorlanırken, doktorlar ise hastalar ile ilgilenemedikleri için şikayetçi olmaya başladı.
Uzun bir süredir Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden oluşturulan randevuların yoğunluğu nedeniyle hastalar sıra bulmakta zorlanıyordu. Son günlerde artan şikayetler halk arasında konuşulmaya başlarken, yoğunluk nedeniyle ve hasta bakma süresinin 5 dakika olması da doktorları zorlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hasta kabul etmeyerek eylem yapan doktorların ardından vatandaşlarda şikayetlerini dile getirmeye başladılar. Hastanelerde sıra bulmakta zorluk çeken vatandaşlar, kontrol için bile aylar sonrası için randevu almakta zorlanıyor. Doktorlar ise hasta bakma süresinin 5 dakika gibi kısa olması nedeniyle hastaları ile yakından ilgilenemediklerini bu durumunda vatandaşların şikayetlerinin arttığını ve sonuç olarak da sağlıkta şiddetin ön plana çıktığını savunuyorlar. Hem hastalar hem de sağlık çalışanları tarafından içinden çıkılmaz bir hal alan sağlık sisteminde bu sorunların nasıl çözüleceği ise merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Partili Milletvekilleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da iletilen bu sorun için düğmeye basıldığı bilgisine ulaşılırken, sorunun bir an önce çözülmesi bekleniyor.
Hastalar MRHS üzerinden randevu almakta zorlanırken, doktorlar ise hastalar ile ilgilenemedikleri için şikayetçi olmaya başladı.

Uzun bir süredir Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden oluşturulan randevuların yoğunluğu nedeniyle hastalar sıra bulmakta zorlanıyordu. Son günlerde artan şikayetler halk arasında konuşulmaya başlarken, yoğunluk nedeniyle ve hasta bakma süresinin 5 dakika olması da doktorları zorlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hasta kabul etmeyerek eylem yapan doktorların ardından vatandaşlarda şikayetlerini dile getirmeye başladılar.

Hastanelerde sıra bulmakta zorluk çeken vatandaşlar, kontrol için bile aylar sonrası için randevu almakta zorlanıyor. Doktorlar ise hasta bakma süresinin 5 dakika gibi kısa olması nedeniyle hastaları ile yakından ilgilenemediklerini bu durumunda vatandaşların şikayetlerinin arttığını ve sonuç olarak da sağlıkta şiddetin ön plana çıktığını savunuyorlar.

Hem hastalar hem de sağlık çalışanları tarafından içinden çıkılmaz bir hal alan sağlık sisteminde bu sorunların nasıl çözüleceği ise merak konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde AK Partili Milletvekilleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da iletilen bu sorun için düğmeye basıldığı bilgisine ulaşılırken, sorunun bir an önce çözülmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.