HAKSIZLIK YAPANIN KARŞISINDAYIZ

GÜNDEM 18.10.2021 - 18:09, Güncelleme: 18.10.2021 - 18:09 3610+ kez okundu.
 

HAKSIZLIK YAPANIN KARŞISINDAYIZ

Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, bir basın açıklaması yaparak Giresun Belediye Bakanı Aytekin Şenlikoğlu’nu eleştirdi. Yapılan açıklamada; “Giresun Belediye Başkanı Sayın Aytekin Şenlikoğlu artık yeter…
Belediye-İş üyelerini sürgünle, işten atma tehditleriyle sendika değiştirmeye zorladın. Kadın üyelerimizi temizlik işlerine, park bahçelere sürdün. Ne Giresun halkına, ne de emekçilere verdiğin sözleri tuttun. Giresun halkına da, işçisine de yapmadık kötülük bırakmadın. Şimdi sıra emrindeki adamların kabadayılık yapıp işçi dövmesine mi geldi? Sayın Şenlikoğlu, şimdi sıra; geçmişte belediye başkan yardımcılığı görevi verdiğin şimdi ise temizlik işleri müdürlüğü yaptırdığın Hamza Ok’un alın teriyle geçinen belediye emekçisini dövmesine mi geldi? Alın teri dökerek, Giresun halkına hizmet eden emekçi kardeşimize yönelik bu zorbalığı şiddetle kınıyorum. Sayın Şenlikoğlu sözde hukukçusun, bilirsin. Her ne sebep olursa olsun müdürün bu terbiyesizliği, bu zorbalığı yapamaz. Giresun dağ başı mı? Eğer işçi arkadaşımızın bir yanlışı varsa, bir şikayet varsa idari soruşturma açılır, şikayet mekanizması işler yargı gereğini yapar. Ama böyle mafyavari hareketlerle, bir emekçiyi kimse, hele müdür asla dövemez. Haddinizi bilin. Sayın Şenlikoğlu evine ailesine helal rızık, ekmek götürmekten başka hiçbir amacı olmayan işçi kardeşimize yapılan bu saldırının asıl muhatabı da, sorumlusu sensin. Çünkü, bu kendini bilmezleri işçinin başına Belediye Başkan Yardımcısı, amir, müdür olarak görevlendiren sensin. Sayın Şenlikoğlu, müdürünün bu davranışının yanlış olduğunu düşünüyorsan, açıklama yapar, bu insanlık dışı davranışı kınarsın. Eğer bu darp olayını, bu mafyavari hareketleri bu zorbalığı kınamazsan, bu haksızlığı onaylamak demektir. Sayın Şenlikoğlu,  geçmişte işçiyi baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlayan, işçiye verdiği sözü tutmayan belediye başkanı unvanlarına ek olarak zorbalığı onaylayan belediye başkanı olarak anılmak istemiyorsan, müdürünü görevden alıp, belediye emekçilerine yapılan bu terbiyesizliği kınarsın. Sayın Şenlikoğlu, belediye çalışanları aynı zamanda bu şehrin çocukları. Onlar bu kötü yönetimin kendilerine yaptığı haksızlığı, hukuksuzluğu asla unutmayacak. Sendikamız da, Cumhuriyet Baş Savcılığına intikal etmiş olan bu adli olayın sonuna kadar takipçisi olacak. Belediye-İş Sendikası dün olduğu gibi yarın da, "haksızlık yapanın karşısında, haksızlığa uğrayanın yanında durmaya” devam edecektir” denildi.                
Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, bir basın açıklaması yaparak Giresun Belediye Bakanı Aytekin Şenlikoğlu’nu eleştirdi. Yapılan açıklamada; “Giresun Belediye Başkanı Sayın Aytekin Şenlikoğlu artık yeter…

Belediye-İş üyelerini sürgünle, işten atma tehditleriyle sendika değiştirmeye zorladın. Kadın üyelerimizi temizlik işlerine, park bahçelere sürdün. Ne Giresun halkına, ne de emekçilere verdiğin sözleri tuttun. Giresun halkına da, işçisine de yapmadık kötülük bırakmadın. Şimdi sıra emrindeki adamların kabadayılık yapıp işçi dövmesine mi geldi? Sayın Şenlikoğlu, şimdi sıra; geçmişte belediye başkan yardımcılığı görevi verdiğin şimdi ise temizlik işleri müdürlüğü yaptırdığın Hamza Ok’un alın teriyle geçinen belediye emekçisini dövmesine mi geldi? Alın teri dökerek, Giresun halkına hizmet eden emekçi kardeşimize yönelik bu zorbalığı şiddetle kınıyorum. Sayın Şenlikoğlu sözde hukukçusun, bilirsin. Her ne sebep olursa olsun müdürün bu terbiyesizliği, bu zorbalığı yapamaz. Giresun dağ başı mı? Eğer işçi arkadaşımızın bir yanlışı varsa, bir şikayet varsa idari soruşturma açılır, şikayet mekanizması işler yargı gereğini yapar. Ama böyle mafyavari hareketlerle, bir emekçiyi kimse, hele müdür asla dövemez. Haddinizi bilin.

Sayın Şenlikoğlu evine ailesine helal rızık, ekmek götürmekten başka hiçbir amacı olmayan işçi kardeşimize yapılan bu saldırının asıl muhatabı da, sorumlusu sensin. Çünkü, bu kendini bilmezleri işçinin başına Belediye Başkan Yardımcısı, amir, müdür olarak görevlendiren sensin. Sayın Şenlikoğlu, müdürünün bu davranışının yanlış olduğunu düşünüyorsan, açıklama yapar, bu insanlık dışı davranışı kınarsın. Eğer bu darp olayını, bu mafyavari hareketleri bu zorbalığı kınamazsan, bu haksızlığı onaylamak demektir. Sayın Şenlikoğlu,  geçmişte işçiyi baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlayan, işçiye verdiği sözü tutmayan belediye başkanı unvanlarına ek olarak zorbalığı onaylayan belediye başkanı olarak anılmak istemiyorsan, müdürünü görevden alıp, belediye emekçilerine yapılan bu terbiyesizliği kınarsın. Sayın Şenlikoğlu, belediye çalışanları aynı zamanda bu şehrin çocukları. Onlar bu kötü yönetimin kendilerine yaptığı haksızlığı, hukuksuzluğu asla unutmayacak. Sendikamız da, Cumhuriyet Baş Savcılığına intikal etmiş olan bu adli olayın sonuna kadar takipçisi olacak. Belediye-İş Sendikası dün olduğu gibi yarın da, "haksızlık yapanın karşısında, haksızlığa uğrayanın yanında durmaya” devam edecektir” denildi.              

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.