Hacı Hafız Kurdoğlu belgesel ile tanıtılacak

SANAT 16.03.2017 - 18:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 6460+ kez okundu.
 

Hacı Hafız Kurdoğlu belgesel ile tanıtılacak

Giresun'un milli kahramanı Gazi Topal Osman Ağa'nın yanı sıra,...
...42. ve 47. Gönüllü alayın kurulmasında büyük katkıları bulunan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatı belgesel haline getirildi. Giresun tarihinde önemli bir yere sahip olan fakat gün yüzüne fazla çıkarılmayan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatını konu alan belgeselin yönetmeliğini ve yapımcılığını Giresun Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Gürsoy üstlendi. Çekimleri tamamlanan belgeselin Cuma günü Bulancak'ta gösterime gireceğini belirten Gürsoy, "Giresunlular önemli bir kahramanını tanıyacak. Bu güne kadar gün yüzüne yeterine çıkmamış, tarihin tozlu raflarında kalmış Milli Mücadele ve Birinci Dünya savaşının gönüllülerinden olan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatını anlatan belgeseli tamamladık. Tıpkı Osman Ağa gibi, o da gönüllü birlikler topladı. Giresun’dan kalkıp Kafkas cephesine katıldı" dedi. Belgeselde döneme ait birçok canlandırmalar yapıldı. 100’den fazla kişinin rol aldığı belgesel 17 Mart Cuma günü(bugün) Bulancak’ta, 21 Mart Salı günü de Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir salonunda gösterime girecek.
Giresun'un milli kahramanı Gazi Topal Osman Ağa'nın yanı sıra,...
...42. ve 47. Gönüllü alayın kurulmasında büyük katkıları bulunan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatı belgesel haline getirildi. Giresun tarihinde önemli bir yere sahip olan fakat gün yüzüne fazla çıkarılmayan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatını konu alan belgeselin yönetmeliğini ve yapımcılığını Giresun Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Gürsoy üstlendi. Çekimleri tamamlanan belgeselin Cuma günü Bulancak'ta gösterime gireceğini belirten Gürsoy, "Giresunlular önemli bir kahramanını tanıyacak. Bu güne kadar gün yüzüne yeterine çıkmamış, tarihin tozlu raflarında kalmış Milli Mücadele ve Birinci Dünya savaşının gönüllülerinden olan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatını anlatan belgeseli tamamladık. Tıpkı Osman Ağa gibi, o da gönüllü birlikler topladı. Giresun’dan kalkıp Kafkas cephesine katıldı" dedi.
Belgeselde döneme ait birçok canlandırmalar yapıldı. 100’den fazla kişinin rol aldığı belgesel 17 Mart Cuma günü(bugün) Bulancak’ta, 21 Mart Salı günü de Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir salonunda gösterime girecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.