Hacı adayları dualarla uğurlandı

YAŞAM 27.06.2022 - 16:58, Güncelleme: 27.06.2022 - 16:58 2999+ kez okundu.
 

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Giresun’dan yola çıkan hac kafilesi, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
Hac ibadetini yerine getirmek üzere Giresun’dan yola çıkan hacı adayları, Giresun Otogarı’ndan telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adayları için düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Yaşımız itibarı ile birçok yolculuğumuz oldu, ama bu yolculuk başka. Bu yolculuk; Hazret-i Âdem’e, Hazret-i İbrahim’e, Hazret-i Muhammed’e (s.a.s.) yapılan yolculuktur. Bu yolculuk; Kur’an’a yolculuktur. Bu yolculuk; aşka yolculuktur, muhabbete, kardeşliğe yapılan yolculuktur. Hac yolculuğu, büyük bir ikram, büyük bir lütuftur.” dedi. Hac ibadetinin sayısız hikmetleri, dersleri ve güzellikleri sinesinde barındıran mübarek bir yolculuk, kutlu bir sefer olduğunu ifade eden Müftü Topcan, “Hac; arınmaktır, Hac; maddi manevi temizliktir. Hac; huzurdur, rahmettir, mağfirettir. Kardeşlerim! Sadece kendinize değil vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, sancağımıza dualar edin. Dualarınızda bize ve sevdiklerinize yer ayırın.  Selamlarımızı ulaştırın sevdiklerimize; Kâbe’mize, Efendimize, kardeşlerimize. Zamanlarınızı iyi geçirin. İncik boncuk peşinde, çarşı pazarlarda zamanlarınızı israf etmeyin. Bize yabancı patentli eşyalar yerine Hazret-i Ebu Bekir Efendimizin sadakatini getirin. Hazret-i Ömer Efendimizin adaletini, Hazret-i Osman Efendimizin hayâsını getirin. Haccınız mebrur, amelleriniz makbul olsun. Yolunuz açık, yolculuğunuz mübarek olsun.” diye konuştu. İlahiler ve kasidelerin seslendirildiği program Müftü Topcan’ın duasıyla tamamlandı.     Haber Foto: Giresun Müftülüğü
Hac farizasını yerine getirmek üzere Giresun’dan yola çıkan hac kafilesi, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Giresun’dan yola çıkan hacı adayları, Giresun Otogarı’ndan telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adayları için düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Yaşımız itibarı ile birçok yolculuğumuz oldu, ama bu yolculuk başka. Bu yolculuk; Hazret-i Âdem’e, Hazret-i İbrahim’e, Hazret-i Muhammed’e (s.a.s.) yapılan yolculuktur. Bu yolculuk; Kur’an’a yolculuktur. Bu yolculuk; aşka yolculuktur, muhabbete, kardeşliğe yapılan yolculuktur. Hac yolculuğu, büyük bir ikram, büyük bir lütuftur.” dedi.

Hac ibadetinin sayısız hikmetleri, dersleri ve güzellikleri sinesinde barındıran mübarek bir yolculuk, kutlu bir sefer olduğunu ifade eden Müftü Topcan, “Hac; arınmaktır, Hac; maddi manevi temizliktir. Hac; huzurdur, rahmettir, mağfirettir. Kardeşlerim! Sadece kendinize değil vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, sancağımıza dualar edin. Dualarınızda bize ve sevdiklerinize yer ayırın.  Selamlarımızı ulaştırın sevdiklerimize; Kâbe’mize, Efendimize, kardeşlerimize. Zamanlarınızı iyi geçirin. İncik boncuk peşinde, çarşı pazarlarda zamanlarınızı israf etmeyin. Bize yabancı patentli eşyalar yerine Hazret-i Ebu Bekir Efendimizin sadakatini getirin. Hazret-i Ömer Efendimizin adaletini, Hazret-i Osman Efendimizin hayâsını getirin. Haccınız mebrur, amelleriniz makbul olsun. Yolunuz açık, yolculuğunuz mübarek olsun.” diye konuştu.

İlahiler ve kasidelerin seslendirildiği program Müftü Topcan’ın duasıyla tamamlandı.

 

 

Haber Foto: Giresun Müftülüğü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.