Ölüm Yolu İçin Tarih Verdi
Ölüm Yolu İçin Tarih Verdi
Yıldız Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız, basın toplantısında, İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz’a, geçtiğimiz hafta Bulancak’ta ölümlü trafik kazasının yaşandığı Aydındere–Kovanlık yolu ile ilgili soru yöneltti. Yıldız, kazanın ardından söz konusu güzergâhta bariyer çalışması yapılıp yapılmayacağını sordu.
Soruyu yanıtlayan İl Başkanı Yılmaz, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, “Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kovanlık–Aydındere yolunun tamamlanmasıyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü’nden 2026 yılı içerisinde bitirilmesi yönünde söz aldık. Ancak bu işler ihaleli çalışmalar olduğu için süreç bazen uzayabiliyor. Gerekirse 2027 yılına da sarkabilir. Bu yol daha önce de talep edilen bir güzergâhtı ve biz de sürecin takipçisiyiz” dedi.
Yolun ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, “Yolun ihalesi yapılmış durumda. Müteahhidi, yüklenicisi belli. Çalışmalar devam ediyor. Ödenek durumuna bağlı olarak özellikle istinat duvarları yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde ben de Aydındere’ye gittim. Hem bizim de vesile olduğumuz okul inşaatını yerinde inceledik hem de Karayolları’nın yürüttüğü çalışmaları gördük. Kolay çalışmalar değil” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.