Manisa’da ertelenen İstanbul Fetih Kutlamaları yapıldı
Manisa’da ertelenen İstanbul Fetih Kutlamaları yapıldı
Yeşilay ve Kızılay Manisa Şubesi iş birliğiyle Fatih Anadolu Lisesi ev sahipliğinde "Bir Cihan Tasavvuru: Fatih Sultan Mehmet" programı düzenlendi.
29 Mayıs İstanbul'un Fethi kutlamaları, Kurban Bayramı nedeniyle ertelenmişti.
Gerçekleştirilen program coşkuyla idrak edildi. Mehteran takımının marş icrasıyla başlayan program, tematik stantlardaki tarih yolculuğu ve Osmanlı dönemi musikisinden şiir dinletilerine kadar uzanan çeşitli etkinliklerle devam etti.
Şehr-i Şehzade Manisa'mızın gençlerinin ecdat mirasına sahip çıkma gayreti, maziden âtiye uzanan bir umut kaynağı oldu.
Milli Eğitim İl Müdürü Uğurelli, gençlere hitabında kutlu mirası omuzlayan neslin varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Uğurelli, "İlim ile irfan, sebat ile zafer, adalet ile devlet olur." düsturunun izinde, ecdadımızın mirasını geleceğe taşıyan bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Manisa Maarif Camiası olarak, Şehzade Mehmet'in İstanbul'un hayalini kurarak yetiştiği bu topraklarda, aynı vizyon ve kararlılıkla nice Fatihler yetişmesi için azimle yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.