İşkur Manisa - Arçelikten 246 Kişilik Dev İstihdam Hamlesi
İşkur Manisa - Arçelikten 246 Kişilik Dev İstihdam Hamlesi
Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Arçelik A.Ş. iş birliğinde yürütülen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında toplam 246 kişi işbaşı yaptı.
İşbaşı eğitim programı katılımcıları hem meslek öğreniyor hem de üretim süreçlerine aktif olarak katılıyor.

Sanayi ile kurulan güçlü iş birliklerinin somut örneklerinden biri olan programda katılımcılar, teorik bilgilerini sahada uygulama imkânı bulurken aynı zamanda iş disiplini ve tecrübe kazanıyor. Program sonunda ise katılımcıların işyerinde kalıcı olarak istihdam edilmesi hedefleniyor.

Katılımcılar arasında yer alan 19 meslek lisesi mezunu için ise sağlanan destekler artırılarak, bu kişilere yapılan ödemeler %30 artırımlı olarak gerçekleştiriliyor. Bu uygulama ile mesleki eğitim almış bireylerin istihdama daha güçlü katılımı teşvik ediliyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Kervan Tufan;
“Arçelik A.Ş. ile yürüttüğümüz bu program sayesinde 246 vatandaşımız hem meslek öğrenmekte hem de iş hayatına güçlü bir başlangıç yapmaktadır. Amacımız, bu süreci sadece bir eğitim dönemi olarak değil, kalıcı istihdama dönüşen bir fırsat olarak değerlendirmektir. Sanayimizle kurduğumuz iş birliklerini artırarak daha fazla vatandaşımızı üretim sürecine dahil etmeye devam edeceğiz” dedi.
Manisa İŞKUR, aktif işgücü programları ile istihdamı artırmaya ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.