Giresun Eğitim-Bir-Sen’den Terör Sempatizanlarına "Al Kurdeleli" Yanıt!

EĞİTİM (HM) - Haber Merkezi | 26.01.2026 - 17:54, Güncelleme: 26.01.2026 - 17:54 3505 kez okundu.
 

Giresun Eğitim-Bir-Sen’den Terör Sempatizanlarına "Al Kurdeleli" Yanıt!

Terör örgütü PKK sempatizanlarının "saç örgüsü" üzerinden başlattığı algı operasyonuna ve terör propagandasına karşı, Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi’nden tokat gibi bir yanıt geldi.
Şube Başkanı Muhammet Sarı, terörü şirin göstermeye çalışanlara karşı tüm Türkiye’yi saçlarına "Al Kurdele" takmaya davet ederek büyük bir milli duruş hareketi başlattı. ​"Sizinki İhanetin, Bizimki Vatana Bağlılığın Düğümü " ​Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, terörün estetik semboller arkasına gizlenemeyecek kadar kanlı bir geçmişi olduğunu hatırlattı. Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ​"Birileri bugün terörün propagandasını 'saç örgüsü' üzerinden yaparak kirli bir algı peşinde koşuyor. Unuttukları bir şey var: Eğer biz bu topraklarda PKK’nın katlettiği kadınlarımız, Aybüke öğretmenlerimiz, Necmettin öğretmenlerimiz, Bedirhan bebeklerimiz ve analarımız için saç örmeye kalksak; 40 bin şehidimiz için 40 bin örgü yapmamız gerekir! Sizin örgü dediğiniz o simgeler ihaneti, bizimkiler ise vatan için feda edilen canları temsil ediyor." ​Eylemin temelinde yatan motivasyonun şehitlerin hatırası olduğunu vurgulayan Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim örgülerimiz hüzündür, yarım kalan hayallerdir. Biz Şenay Aybüke Yalçın’ın susturulan şarkısı, Eren Bülbül’ün annesinin dinmeyen gözyaşıyız. Terörü simgelerle masumlaştırmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Saçımızdaki her Al Kurdele, bu devlete olan sadakatimizin ve şehitlerimize olan vefamızın mührüdür." ​Büyük Eylem Çağrısı: Al Kurdele Takıyoruz! ​Giresun Eğitim-Bir-Sen, tüm kamu çalışanlarını ve vatandaşları bu anlamlı eyleme destek vermeye çağırdı. Eylem planına göre: ​Hafta Boyunca: Tüm üyeler ve vatansever vatandaşlar, terörün sözde sembollerine karşı saçlarına ve yakalarına vatanı simgeleyen Al Kurdele takacak. ​Kurum Ziyaretleri: Önümüzdeki haftadan itibaren devlet kurumları ziyaret edilerek, bayrağımızın rengini taşıyan al kurdeleler hediye edilecek. ​Başkan Muhammet Sarı son olarak şunları ekledi: "Giresun’dan yükselen bu ses, vatanın her karışındaki hain odaklara bir ihtardır. Bizim acımız 40 bin düğümle yüreğimize kazınmıştır, bu bağı koparmaya kimsenin gücü yetmez!"  
Terör örgütü PKK sempatizanlarının "saç örgüsü" üzerinden başlattığı algı operasyonuna ve terör propagandasına karşı, Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi’nden tokat gibi bir yanıt geldi.

Şube Başkanı Muhammet Sarı, terörü şirin göstermeye çalışanlara karşı tüm Türkiye’yi saçlarına "Al Kurdele" takmaya davet ederek büyük bir milli duruş hareketi başlattı.

​"Sizinki İhanetin, Bizimki Vatana Bağlılığın Düğümü "
​Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, terörün estetik semboller arkasına gizlenemeyecek kadar kanlı bir geçmişi olduğunu hatırlattı. Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
​"Birileri bugün terörün propagandasını 'saç örgüsü' üzerinden yaparak kirli bir algı peşinde koşuyor. Unuttukları bir şey var: Eğer biz bu topraklarda PKK’nın katlettiği kadınlarımız, Aybüke öğretmenlerimiz, Necmettin öğretmenlerimiz, Bedirhan bebeklerimiz ve analarımız için saç örmeye kalksak; 40 bin şehidimiz için 40 bin örgü yapmamız gerekir! Sizin örgü dediğiniz o simgeler ihaneti, bizimkiler ise vatan için feda edilen canları temsil ediyor."
​Eylemin temelinde yatan motivasyonun şehitlerin hatırası olduğunu vurgulayan Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bizim örgülerimiz hüzündür, yarım kalan hayallerdir. Biz Şenay Aybüke Yalçın’ın susturulan şarkısı, Eren Bülbül’ün annesinin dinmeyen gözyaşıyız. Terörü simgelerle masumlaştırmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Saçımızdaki her Al Kurdele, bu devlete olan sadakatimizin ve şehitlerimize olan vefamızın mührüdür."
​Büyük Eylem Çağrısı: Al Kurdele Takıyoruz!
Giresun Eğitim-Bir-Sen, tüm kamu çalışanlarını ve vatandaşları bu anlamlı eyleme destek vermeye çağırdı. Eylem planına göre:
​Hafta Boyunca: Tüm üyeler ve vatansever vatandaşlar, terörün sözde sembollerine karşı saçlarına ve yakalarına vatanı simgeleyen Al Kurdele takacak.
​Kurum Ziyaretleri: Önümüzdeki haftadan itibaren devlet kurumları ziyaret edilerek, bayrağımızın rengini taşıyan al kurdeleler hediye edilecek.
​Başkan Muhammet Sarı son olarak şunları ekledi: "Giresun’dan yükselen bu ses, vatanın her karışındaki hain odaklara bir ihtardır. Bizim acımız 40 bin düğümle yüreğimize kazınmıştır, bu bağı koparmaya kimsenin gücü yetmez!"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.