EMEP, "2026 mücadele yılı olacak!"

SİYASET (BLT) - Bülten | 29.12.2025 - 11:27, Güncelleme: 29.12.2025 - 11:27 339 kez okundu.
 

EMEP, "2026 mücadele yılı olacak!"

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, hükümetin sermaye lehine attığı adımların işçileri, emeklileri, köylüleri ve esnafı mağdur ettiğini belirterek,
"2026 yılı mağdur edenlerin hak mücadelesini büyüttüğü yıl olacak." dedi. Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, hükümetin asgari ücreti açlık sınırının altında tutmasının 2026 yılı politikalarının göstergesi olduğunu vurgulayarak, " Hükümetin yerli ve yabancı sermayenin lehine uygulama içinde olduğunu biliyoruz. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı, 2026 Bütçesi ortada; emeklilere ve kamu emekçileri maaşlarına sadaka biçiminde artış düşünülüyor." dedi. Yerin üstü de altı da pazarlanıyor Keskin, fındık fiyatlarına da dikkat çekerek, "Maden ve enerji politikalarıyla ülkenin yer altı pazarlanırken yer üstü değerleri de yok ediliyor. Buna Ordu'da da yakından tanık olduk, oluyoruz. Tarımsal üretime zarar veren politikalarda israr devam ediyor. Üretici köylüler açlığa mahkum edildi. Fındık fiyatında oynanan oyun ortada. Sözde fındık fiyatını arz talep belirliyordu, demek ki tarım ve gıda sirketleri hükümetin de desteğiyle fiyat üzerinde istedikleri gibi oynayabiliyorlar. Fındığın bu yıl az olması bu gerçeği de ortaya çıkardı." dedi. Çocuk işçiliği de kadın cinayeti de siyasidir 2025 yılında MESEM uygulamasıyla çocukların öldüğüne dikkat çeken Keskin, "2025 yılı çocuk işçiliğinin doruğa çıktığı, işyerlerinde iş cinayetlerin artığı; kadın cinayetlerinin arkasının kesilmediği bir yılı bitiriyoruz. Bu cinayetlerin sistemin bir sonucu olması nedeniyle siyasi olduğunu bir kez daha vurguluyoruz." dedi. Mücadele de büyüyecek Keskin, yaşanan sorunların bıçağın kemiği de delip geçtiğini söyleyerek, " Ekonomik, demokratik, siyasal sorunlar yanında günlük yaşam tarzına da müdahale edildiği günleri yaşıyoruz. Özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak; aç ve açıkta kalmanın olmadığı, işsizliğin sonlandırıldığı; parasız eğitim ve sağlık hakkının olduğu, barış içinde bir yaşam için mücadelede büyüyecektir. 2026 işçiler, emekçiler, emekliler, köylüler; kadınlar ve gençler için mücadele yılı olacaktır." dedi.
Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, hükümetin sermaye lehine attığı adımların işçileri, emeklileri, köylüleri ve esnafı mağdur ettiğini belirterek,

"2026 yılı mağdur edenlerin hak mücadelesini büyüttüğü yıl olacak." dedi. Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, hükümetin asgari ücreti açlık sınırının altında tutmasının 2026 yılı politikalarının göstergesi olduğunu vurgulayarak, " Hükümetin yerli ve yabancı sermayenin lehine uygulama içinde olduğunu biliyoruz. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı, 2026 Bütçesi ortada; emeklilere ve kamu emekçileri maaşlarına sadaka biçiminde artış düşünülüyor." dedi.

Yerin üstü de altı da pazarlanıyor

Keskin, fındık fiyatlarına da dikkat çekerek, "Maden ve enerji politikalarıyla ülkenin yer altı pazarlanırken yer üstü değerleri de yok ediliyor. Buna Ordu'da da yakından tanık olduk, oluyoruz. Tarımsal üretime zarar veren politikalarda israr devam ediyor. Üretici köylüler açlığa mahkum edildi. Fındık fiyatında oynanan oyun ortada. Sözde fındık fiyatını arz talep belirliyordu, demek ki tarım ve gıda sirketleri hükümetin de desteğiyle fiyat üzerinde istedikleri gibi oynayabiliyorlar. Fındığın bu yıl az olması bu gerçeği de ortaya çıkardı." dedi.

Çocuk işçiliği de kadın cinayeti de siyasidir

2025 yılında MESEM uygulamasıyla çocukların öldüğüne dikkat çeken Keskin, "2025 yılı çocuk işçiliğinin doruğa çıktığı, işyerlerinde iş cinayetlerin artığı; kadın cinayetlerinin arkasının kesilmediği bir yılı bitiriyoruz. Bu cinayetlerin sistemin bir sonucu olması nedeniyle siyasi olduğunu bir kez daha vurguluyoruz." dedi.

Mücadele de büyüyecek

Keskin, yaşanan sorunların bıçağın kemiği de delip geçtiğini söyleyerek, " Ekonomik, demokratik, siyasal sorunlar yanında günlük yaşam tarzına da müdahale edildiği günleri yaşıyoruz. Özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak; aç ve açıkta kalmanın olmadığı, işsizliğin sonlandırıldığı; parasız eğitim ve sağlık hakkının olduğu, barış içinde bir yaşam için mücadelede büyüyecektir. 2026 işçiler, emekçiler, emekliler, köylüler; kadınlar ve gençler için mücadele yılı olacaktır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.