Bulancak’ta 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
Bulancak’ta 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
Bulancak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenler ve renkli etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan resmi program, Bulancak Anadolu ve Teknik Meslek Lisesi’nde devam ederken, öğrencilerin sahnelediği gösteriler, okuduğu şiirler ve ödül töreni programa damga vurdu. Bulancak’ta gerçekleştirilen kutlamalara ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli yoğun katılım sağladı.
23 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Meydandaki törenin ardından kutlama programı Bulancak Anadolu ve Teknik Meslek Lisesi’nde devam etti.
Okuldaki programda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı. Günün anlam ve önemine uygun olarak sahnelenen etkinliklerde öğrencilerin sergilediği performanslar beğeni toplarken, okunan şiirler de duygu dolu anlar yaşattı. 23 Nisan’ın ruhuna uygun biçimde gerçekleştirilen törende çocukların heyecanı ve bayram sevinci salona yansıdı.
Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise ödül töreni oldu. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile ulusal düzeyde başarı elde eden öğrenciler, protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.
Kaymakam Tuncer’den birincilere ödül
Bulancak Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer tarafından; Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Su Verimliliği Seferberliği Yarışması Kompozisyon Kategorisi Türkiye Birincisi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Mevanur Kızıltaş, Özel Sporcular Atletizm Türkiye Finalleri Yıldız Kızlar Down Gülle Atma Türkiye Birincisi Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Ece Karakılıç, “Hayalimdeki 23 Nisan” temalı Resim Yarışması İlçe Birincisi İstiklal İlkokulu öğrencisi Defne Ece Karamanoğlu, “Hayalimdeki ve Hedeflerimdeki 23 Nisan” temalı Şiir Yarışması İlçe Birincisi İstiklal Ortaokulu öğrencisi Mihrima Şahin ile “Gençlerde Milli Egemenlik Ruhu” temalı Kompozisyon Yarışması İlçe Birincisi Bulancak Anadolu Lisesi öğrencisi Çağan Emir Engin ödüllendirildi.
Başkan Sıbıç’tan başarılı öğrencilere tebrik
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç tarafından ise Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen 2026 Nurettin Yüksel Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’nde 40 kilogram sağ kol kategorisinde Türkiye ikincisi olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ceylin Yüksel, “Hayalimdeki 23 Nisan” temalı Resim Yarışması İlçe İkincisi Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Zümra Azak ve “Hayalimdeki ve Hedeflerimdeki 23 Nisan” temalı Şiir Yarışması İlçe İkincisi Gazi Ortaokulu öğrencisi Kadir Güneşe ödülleri verildi.
Başsavcı Koloğlu, dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi
Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Koloğlu tarafından; Su Verimliliği Seferberliği Yarışması Şiir Kategorisi Türkiye Üçüncüsü Atatürk Ortaokulu öğrencisi Buğlem Bekçi, Özel Sporcular Atletizm Türkiye Finalleri Yıldızlar Down Uzun Atlama Kızlar kategorisi Türkiye Üçüncüsü Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Ecrin Nisa Elikara, “Hayalimdeki 23 Nisan” temalı Resim Yarışması İlçe Üçüncüsü Bayındır Engin Kaptanoğlu İlkokulu öğrencisi Zümra Sena Karakaya ile “Hayalimdeki ve Hedeflerimdeki 23 Nisan” temalı Şiir Yarışması İlçe Üçüncüsü Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Alper Emre Demirel ödül aldı.
Jandarma ve emniyet müdüründen spor ve bilim başarısına ödül
İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Tetik tarafından, 2026 Nurettin Yüksel Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’nde 55 kilogram sağ kol kategorisinde Türkiye beşincisi olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Beril Yıldız ile Özel Sporcular Atletizm Türkiye Finalleri Yıldızlar Otizm Gülle Atma Erkekler kategorisi Türkiye beşincisi olan Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Ahmet Efe Dinçer ödüllendirildi.
İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Evren Özdemir ise Özel Sporcular Atletizm Türkiye Finalleri Yıldızlar Down Gülle Atma Erkekler kategorisi Türkiye beşincisi Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Ahmet Tarık Korkmaz, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Değerler Eğitimi Alanı Samsun Bölge Birincisi Bulancak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Furkan Mert Gökdemir ve aynı alanda Samsun Bölge Birincisi olan Bulancak Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Yiğit Andıça ödüllerini takdim etti.
TÜBİTAK dereceleri de törende onurlandırıldı
Giresun Özel Harekât Tabur Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Ulutaş tarafından, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Coğrafya Alanı Samsun Bölge İkincisi Bulancak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Eymen Emin Aydın ödüllendirildi.
Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman ise TÜBİTAK 2204-A Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kimya Alanı Samsun Bölge Üçüncüsü Bulancak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Zeynep Azra Aydına ödül verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından da TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Yazılım Alanı Samsun Bölge Üçüncüsü olan Bulancak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Furkan Ay ve Derin Çulfaz ödüllendirildi.
Bulancak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen kutlama programı, hem milli egemenliğin anlam ve önemini bir kez daha hatırlattı hem de ilçede eğitim, spor, sanat ve bilim alanında başarı elde eden öğrencilerin gurur verici performanslarını gözler önüne serdi. Program, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.