Güçtaş’ın kitapları yüksek lisans tezine konu oldu

KÜLTÜR 15.04.2022 - 09:30, Güncelleme: 15.04.2022 - 09:30 5183+ kez okundu.
 

Güçtaş’ın kitapları yüksek lisans tezine konu oldu

Bulancaklı eğitimci, şair ve yazar İsmail Güçtaş eserleriyle yüksek lisans tezine konu olmayı başardı.
Giresun Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü yüksek lisan öğrencisi Mustafa Erdem, üniversitede yapacağı tez çalışmasına ilçemizin önemli şair ve yazarlarından İsmail Güçtaş’ın eserlerini konu olarak seçti. Tez danışmanı Prof. Dr. Nazım ELMAS Bey’in tavsiyeleriyle yazarımızla irtibata geçen Mustafa Erdem, Güçtaş’ın eserleri üzerinde akademik bir çalışma yürüterek hazırlayacağı teziyle yüksek lisansını tamamlamış olacak. İsmail Güçtaş Dede Korkut hikâyeleri üzerinde hem şiirleştirme hem de romanlaştırma çalışmaları yapmış, 7 Dede Korkut Hikayesini manzumeleştirerek, 2 hikayeyi de romanlaştırarak kültür tarihimize çok önemli bir hizmette bulunmuştur. Yazarımızın ‘’BAMSI BEYREK’’ isimli manzumeleştirme çalışması ve ‘‘GÖKYÜZÜ KUŞLARINDIR’’  isimli çocuk şiirleri dosyası MEB tarafından yayımlanma aşamasındadır.  Yazarımız ayrıca Mevlana’nın Mesnevi’sinde yer alan 23 hikâyeyi manzumeleştirerek MESNEVİ’nin bilhassa genç kuşaklar arasında sevilmesine katkıda bulunmuştur. Bundan başka Nasrettin Hoca fıkralarını ve Keloğlan Masalları’nı  şiirleştiren yazarımız milli eğitime yerel ve milli kahramanlarımızı adeta yeniden kazandırmanın yoğun gayreti içerisindedir. Türkçe ve matematik derslerini sevdirmek için şiir şeklinde kaleme aldığı ‘’GÜLÜMSEYEN TÜRKÇE’’ ve ‘’GÜLÜMSEYEN MATEMATİK’’ isimli eserleri yazarımızın en dikkat çekici çalışmalarındandır. Kültürümüze hizmet eden çalışmalarıyla Kültür Bakanlığı tarafından 2022 yılında ‘’Halk Şairi’’ unvanıyla ödüllendirilen yazarımızı Yıldız gazetesi ailesi olarak kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.  
Bulancaklı eğitimci, şair ve yazar İsmail Güçtaş eserleriyle yüksek lisans tezine konu olmayı başardı.

Giresun Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü yüksek lisan öğrencisi Mustafa Erdem, üniversitede yapacağı tez çalışmasına ilçemizin önemli şair ve yazarlarından İsmail Güçtaş’ın eserlerini konu olarak seçti. Tez danışmanı Prof. Dr. Nazım ELMAS Bey’in tavsiyeleriyle yazarımızla irtibata geçen Mustafa Erdem, Güçtaş’ın eserleri üzerinde akademik bir çalışma yürüterek hazırlayacağı teziyle yüksek lisansını tamamlamış olacak.

İsmail Güçtaş Dede Korkut hikâyeleri üzerinde hem şiirleştirme hem de romanlaştırma çalışmaları yapmış, 7 Dede Korkut Hikayesini manzumeleştirerek, 2 hikayeyi de romanlaştırarak kültür tarihimize çok önemli bir hizmette bulunmuştur. Yazarımızın ‘’BAMSI BEYREK’’ isimli manzumeleştirme çalışması ve ‘‘GÖKYÜZÜ KUŞLARINDIR’’  isimli çocuk şiirleri dosyası MEB tarafından yayımlanma aşamasındadır.  Yazarımız ayrıca Mevlana’nın Mesnevi’sinde yer alan 23 hikâyeyi manzumeleştirerek MESNEVİ’nin bilhassa genç kuşaklar arasında sevilmesine katkıda bulunmuştur. Bundan başka Nasrettin Hoca fıkralarını ve Keloğlan Masalları’nı  şiirleştiren yazarımız milli eğitime yerel ve milli kahramanlarımızı adeta yeniden kazandırmanın yoğun gayreti içerisindedir.

Türkçe ve matematik derslerini sevdirmek için şiir şeklinde kaleme aldığı ‘’GÜLÜMSEYEN TÜRKÇE’’ ve ‘’GÜLÜMSEYEN MATEMATİK’’ isimli eserleri yazarımızın en dikkat çekici çalışmalarındandır.

Kültürümüze hizmet eden çalışmalarıyla Kültür Bakanlığı tarafından 2022 yılında ‘’Halk Şairi’’ unvanıyla ödüllendirilen yazarımızı Yıldız gazetesi ailesi olarak kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.