Güçlü Türkiye üreten Turgutlu için mesleki eğitim;
Hasan Ferdi Turgutlu MTAL'in küçük eller meslekte projesi
Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Mehmet Güler, "Küçük Eller Meslekte" projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu proje kapsamında, Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Kamil Semizler İlkokulu öğrencilerini ağırladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Mesleki Ortaokulların Önemi
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında açılmaya başlanan Mesleki Ortaokullar, ülkemizin geleceği adına büyük önem taşıdığını aktaran okul müdürü Murat Mehmet Güler, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin mesleki ortaokulları tercih etmesi ve yönlendirilmesi konusunda "Küçük Eller Meslekte" projesinin ciddi bir katkı sağladığını vurguladı.


Müdür Murat Mehmet Güler "Öğrenciler, öncelikle Z Kütüphanesi'nde ağırlanarak, küçük ikramlar eşliğinde okulumuz hakkında sözel bilgiler aldı. Bu projenin ilk adımı olarak dikkatlerini çekmeyi başardı. Sonrasında, İSG önlemleri gereği tüm misafir öğrencilere güvenlik yelekleri giydirilerek farkındalık oluşturuldu. Mobilya, Makine, Metal, Bilişim ve Elektrik Bölümü atölyelerinde uzman öğretmenler rehberliğinde hem gezi gözlem yapıldı hem de küçük uygulamalarla mesleğe ilgi uyandırıldı" dedi.
Okul Müdürü Güler "Misafir öğrenciler, son derece eğlenceli ve keyifli zaman geçirerek ufuklarında ve gelecek planlamalarında küçük bir etki yaratıldı. Öğrenciler, atölyelerde uygulamalı eğitimler alarak mesleki eğitimin önemini yerinde deneyimleme fırsatı buldu" diye konuştu.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







