Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
16 Mayıs 2024 - 11:58 - Güncellenme: 16 Mayıs 2024 - 12:06 G: 16 Mayıs 2024 - 12:06

Giresun'un o ilçesinde renklerin dile geldiği çini sergisi açıldı

Giresun’un Espiye ilçesinde Aile Destek Merkezinde Türk el sanatlarından olan çini kursunun yıl sonu sergisi açıldı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Giresun'un o ilçesinde renklerin dile geldiği çini sergisi açıldı

Usta Öğretici Şengül Karaman tarafından renklerin dile geldiği kursta aylardır el emeği göz nuru harcanarak yapılan 100’e yakın çini süslemeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Aile Destek Merkezi salonunda açılan çini sergisine Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Erol Karadere, ilçe protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Çini kursuyla ilgili bilgi veren Şengül Karaman, “Çini, yapımı sabır isteyen meşakkatli bir iştir. Ham seramik halinde ele alınan ürünler tahrir, sırlama, boyama ve fırınlama aşamalarından geçmektedir. Bu aşamaların her biri ayrı dikkat ve el becerisi gerektirir. İlçemizde seramik fırını olmadığından ürünlerimizin başka yerlere gitmesi gerekiyor. Kursiyerlerin ürünlerini toplayıp Bulancak ya da Trabzon’da bulduğum fırınlara kendi imkanlarımla götürmek zorunda kalıyorum. Bu kısım zor olsa da fırından çıkacak ürünleri kursiyerlerimle birlikte heyecanla bekliyoruz. Çini sanatına ilgi duyan sanatseverler, ilçemizin Halk Eğitim Merkezine başvuru yapabilir” dedi.

#Giresun #Espiye #çini sergisi #Bulancak #Trabzon #Taner Tengir #Kaymakam #Aile Destek Merkezi

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!