Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2024 - 16:26, Güncelleme: 15.11.2024 - 16:16 4234 kez okundu.
 

Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor

Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor
Giresun’un merkeze bağlı köylerinde yaşayan kadınlar, yaz boyunca tarlalarında yetiştirdikleri sebze, meyve ve evde ürettikleri gıdaları pazarlarda satarak aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor.Giresun’un köylerinde kadınlar, haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra, evde ürettikleri süt, yoğurt, peynir gibi gıda ürünlerini satarak geçimlerini sağlıyorlar. 30 yıldır pazarcılık yapan Kıymet Demirel, köylerinde ürettikleri her şeyin organik olduğunu belirterek, "Sabah erken saatlerde tarlalarımdan topladığım ürünleri pazara getiriyorum. Sattığım her şey taze ve organik. Tezgahımda sadece bu yörede yetişen ürünler var" dedi.Pazarcılıkla ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Demirel, “30 yıldır pazarda çalışarak aileme bakıyorum. Pazartesi ve salı günleri pazarda olurken, diğer günlerde ise tarlada çalışıyorum” diye konuştu."Kendi ürettiklerimizle yaşayıp, çocuklarımızı büyüttük"Pazarcılıkla üç çocuğunu büyütüp okuttuğunu anlatan Elmas Atar ise, “25 yıldır pazarcılık yapıyorum. Tezgahımda patates, mısır unu, kabak, fasulye, süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi ürünler var. Hepsini kendimiz üretiyoruz ve satıyoruz. Pazarcılıkla sadece aile bütçesine değil, aynı zamanda üretime de katkı sağlıyoruz” dedi.
Giresunlu kadınlar yetişdirdikleri ürünleri pazarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor
Giresun’un merkeze bağlı köylerinde yaşayan kadınlar, yaz boyunca tarlalarında yetiştirdikleri sebze, meyve ve evde ürettikleri gıdaları pazarlarda satarak aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor.
Giresun’un köylerinde kadınlar, haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra, evde ürettikleri süt, yoğurt, peynir gibi gıda ürünlerini satarak geçimlerini sağlıyorlar. 30 yıldır pazarcılık yapan Kıymet Demirel, köylerinde ürettikleri her şeyin organik olduğunu belirterek, "Sabah erken saatlerde tarlalarımdan topladığım ürünleri pazara getiriyorum. Sattığım her şey taze ve organik. Tezgahımda sadece bu yörede yetişen ürünler var" dedi.
Pazarcılıkla ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Demirel, “30 yıldır pazarda çalışarak aileme bakıyorum. Pazartesi ve salı günleri pazarda olurken, diğer günlerde ise tarlada çalışıyorum” diye konuştu.

"Kendi ürettiklerimizle yaşayıp, çocuklarımızı büyüttük"
Pazarcılıkla üç çocuğunu büyütüp okuttuğunu anlatan Elmas Atar ise, “25 yıldır pazarcılık yapıyorum. Tezgahımda patates, mısır unu, kabak, fasulye, süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi ürünler var. Hepsini kendimiz üretiyoruz ve satıyoruz. Pazarcılıkla sadece aile bütçesine değil, aynı zamanda üretime de katkı sağlıyoruz” dedi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.