Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
28 Mart 2011 - 23:31 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15 G: 30 Ekim 2020 - 19:15

GİRESUNLU GÖÇMEDİ DE SAKLANBAÇ MI OYNUYOR?

0 Okunma 0 Paylaşım

Giresun göç veriyor ve nüfus kaybediyor. Göç veren Giresun’dan Giresunlu aşını ekmeğini çıkarabilmek için gurbet yollarına düşüyor.

Çok değil öncesinde 521 binlerde olan il genel nüfusu 2 aşamadaki nüfus sayımında 419 bine düştü. Bunu hala idrak edemeyen siyasiler var, bunda anlamak olası değil.
TÜİK açıklamalarında aradığınızı rahatça bulursunuz diyeceğim. El insaf be kardeşim, dün 5 vekilimiz vardı 4 yıl bitiminde 1 vekil sayımız eksildi ve 4 vekile indik.

Şimdi ne demek bu?

Artıyor muyuz, çoğalıyor muyuz?

Yoksa siz bu kentin neresinde yaşıyorsunuz?

Ekonomisi küçülen, ihtiyaçlarına cevap veremeyen Giresunlu bu kentten kaçıyor.  Sadece İstanbul da ne rakamla 455 bin Giresunlu bulunuyor.
2009 rakamlarında, 421.000 olan ilin nüfusu, 2010 yılı sonunda yapılan nüfus sayımı ile 419.000'e indi.

Bir yıllık zaman diliminde ilin nüfusu 2.000 kişi eksildi. Şimdi bu insanlar ilde saklanıyorlar mı?

Neredeler?
Giresun’un  çözüm bekleyen sorunlarına acil çare bulmak,yatırımlara yönelmek, gerekmiyor mu?

Giresun, giden gelen iktidarlar tarafından unutulmuş, ancak ufak çapta atölyelere benzeyen yatırımların yer aldığı yöre haline gelmiştir.

Milli ekonomiye fındık ihracatı ile en çok döviz kazandıran Giresun İli milli gelirden yeterince pay alamamaktadır.

Giresun’a devlet yatırımları yapılmamaktadır. Yapılıyorsa da sus payı örneğindedir.

Bakın şu tabloya.

2009 verilerinde 421.000 olan ilin nüfusu, 2010 yılı sonunda yapılan nüfus sayımı ile 419.000'e indi.Bir yıllık zaman diliminde ilin nüfusu 2.000 kişi azalmış oldu.
Kastamonulu (516 bin), Giresunlu (455 bin), Ordulu (453 bin), Tokatlı (396 bin), Samsunlu (373 bin) ve Trabzonlu (357 bin). Genel anlamda Karadeniz Göç yatağı durumunda.
İstanbul’da yaşayan Sivas, Kastamonu ve Giresunluların ilk üç sırayı oluşturuyor.
Yaşanan göçün temel nedeni de, ekonomik olmakla birlikte, köylerde yaşamın durması, hayvancılık başta olmak üzere, tarımın bitmesi, üretenin yanlış ekonomik politikalarıyla üretimi bırakıp hazırcılığa yönelmesi.

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!