'GİRESUN'DA TURİZM SADECE LAFTA KALIYOR'

TURİZM 01.02.2018 - 18:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 24457+ kez okundu.
 

'GİRESUN'DA TURİZM SADECE LAFTA KALIYOR'

Giresun'da turizm sektörünün bazı kişilere rant sağlamak için kullanıldığını kaydeden Harbi Tur Giresun Acenta Yetkilisi Orhan Başoğlu, "Giresun'da turizm Giresun Adasına ve Giresun Kalesine uzaktan bakmakla olmaz" dedi.
Harbi Tur Giresun Acenta  Yetkilisi Orhan Başoğlu, 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul TÜYAP'ta gerçekleşen EMİTT 2018 Turizm fuarında Giresun olarak yeteri kadar tanıtım yapılamamasının üzünç verici olduğunu söyledi. Acenta Yetkilisi olarak fuara katıldığını kaydeden Başoğlu, gazetelerde ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan 'Giresun'un Cazibe Merkezi' olması yönünde ki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Giresun'da turizm anlamında ilerleme kaydedilemediğini gözler önüne sermek istediğini ifade etti. 'Giresun'da turizm rant üzerine kuruludur' Gazetemizi ziyaret eden Başoğlu, "Giresun gerçekten turizm açısından önemli bir potansiyele sahip. Fakat bizim sahip çıkanımız olmadığı için, yaylalarımız ve diğer turistik yerlerimiz bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı turist kabul edemiyor. Örnek verecek olursak, Bektaş Yaylamızda her hangi bir turist kafilesi için ayrılan sosyal bir alan dahi bulunmuyor. Tuvalet ihtiyacını gidermek için insanlarımız kahve ve gelişi güzel konuşlanan ve tertip düzen bulunmayan kasaplara yöneliyor. Biz turizmciler olarak buna bir düzen vermeliyiz. Bu işe Giresun Valiliği öncülük ederek, istişareler yapmalı ve turizm kapasitesini artırmalıyız. Giresun Cazibe Merkezi oluyor diyerek Giresun'a turist çekmek yanlış bir uygulamadır. Öncelikle turizme uygun alanlarımızın ulaşım ihtiyaçları çözülmelidir. Dereli'de bulunan ve doğanın bize bahşettiği muhteşem bir güzelliğe sahip olan 'Mavi Göl'e gidebilmek için Giresun'da herhangi tabela dahi bulunmuyor. Oraya bir şekilde gittiğini düşünürsek bile orada herhangi bir sosyal alan bulunmaması turistlerin buraya olan ilgisini azaltmaya yönelik olacaktır. Son olarak İstanbul'da yapılan EMİTT 2018 fuarında gördüğümüz diğer illerin tanıtımı yanında Giresun'umuzun tanıtımı çok sönük kalmıştır. Bundan doğal bir şey yoktur. Çünkü Giresun'da turizm sektörü tamamen rant üzerine kuruludur. Bazı kendini bu işe adamış gibi gösteren kişiler, Giresun'da turizmin oluşmadan yok olmasına neden olmaktadır. Yine örnek verecek olursak, İstanbul'dan Karadeniz turuna çıkan bir kafile, Ordu'ya kadar gelip Ordu'da konaklayıp, Giresun'dan transit olarak geçmektedir. Bölgemize gelen turistlerin özelliği yakın bölgelerde ki insanlardan oluşmaktadır. Ki biz buna da turizm sektörü diyemeyiz. Öncelikle Turizm şirketleri yetkilileri bir araya gelerek, Giresun Valiliği öncülüğünde sorunları tespit ederek, çözüm önerisinde bulunmalıyız. Bir turizmci olarak Giresun'un bu eksikliğinin giderilmesini talep ediyor ve önceliğimizin Giresun olması gerektiğinin altını çiziyorum" dedi.
Giresun'da turizm sektörünün bazı kişilere rant sağlamak için kullanıldığını kaydeden Harbi Tur Giresun Acenta Yetkilisi Orhan Başoğlu, "Giresun'da turizm Giresun Adasına ve Giresun Kalesine uzaktan bakmakla olmaz" dedi.

Harbi Tur Giresun Acenta  Yetkilisi Orhan Başoğlu, 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul TÜYAP'ta gerçekleşen EMİTT 2018 Turizm fuarında Giresun olarak yeteri kadar tanıtım yapılamamasının üzünç verici olduğunu söyledi.

Acenta Yetkilisi olarak fuara katıldığını kaydeden Başoğlu, gazetelerde ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan 'Giresun'un Cazibe Merkezi' olması yönünde ki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Giresun'da turizm anlamında ilerleme kaydedilemediğini gözler önüne sermek istediğini ifade etti.

'Giresun'da turizm rant üzerine kuruludur'

Gazetemizi ziyaret eden Başoğlu, "Giresun gerçekten turizm açısından önemli bir potansiyele sahip. Fakat bizim sahip çıkanımız olmadığı için, yaylalarımız ve diğer turistik yerlerimiz bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı turist kabul edemiyor. Örnek verecek olursak, Bektaş Yaylamızda her hangi bir turist kafilesi için ayrılan sosyal bir alan dahi bulunmuyor. Tuvalet ihtiyacını gidermek için insanlarımız kahve ve gelişi güzel konuşlanan ve tertip düzen bulunmayan kasaplara yöneliyor. Biz turizmciler olarak buna bir düzen vermeliyiz. Bu işe Giresun Valiliği öncülük ederek, istişareler yapmalı ve turizm kapasitesini artırmalıyız. Giresun Cazibe Merkezi oluyor diyerek Giresun'a turist çekmek yanlış bir uygulamadır. Öncelikle turizme uygun alanlarımızın ulaşım ihtiyaçları çözülmelidir. Dereli'de bulunan ve doğanın bize bahşettiği muhteşem bir güzelliğe sahip olan 'Mavi Göl'e gidebilmek için Giresun'da herhangi tabela dahi bulunmuyor. Oraya bir şekilde gittiğini düşünürsek bile orada herhangi bir sosyal alan bulunmaması turistlerin buraya olan ilgisini azaltmaya yönelik olacaktır. Son olarak İstanbul'da yapılan EMİTT 2018 fuarında gördüğümüz diğer illerin tanıtımı yanında Giresun'umuzun tanıtımı çok sönük kalmıştır. Bundan doğal bir şey yoktur. Çünkü Giresun'da turizm sektörü tamamen rant üzerine kuruludur. Bazı kendini bu işe adamış gibi gösteren kişiler, Giresun'da turizmin oluşmadan yok olmasına neden olmaktadır. Yine örnek verecek olursak, İstanbul'dan Karadeniz turuna çıkan bir kafile, Ordu'ya kadar gelip Ordu'da konaklayıp, Giresun'dan transit olarak geçmektedir. Bölgemize gelen turistlerin özelliği yakın bölgelerde ki insanlardan oluşmaktadır. Ki biz buna da turizm sektörü diyemeyiz. Öncelikle Turizm şirketleri yetkilileri bir araya gelerek, Giresun Valiliği öncülüğünde sorunları tespit ederek, çözüm önerisinde bulunmalıyız. Bir turizmci olarak Giresun'un bu eksikliğinin giderilmesini talep ediyor ve önceliğimizin Giresun olması gerektiğinin altını çiziyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.