Giresun’da okuma becerileri araştırıldı

EĞİTİM 18.06.2021 - 17:22, Güncelleme: 18.06.2021 - 17:22 2392+ kez okundu.
 

Giresun’da okuma becerileri araştırıldı

50'den fazla ülkede uygulanan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması (PIRLS 2021) Giresun’da 16 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirildi.
Ülkede, 48 ildeki 192 okulda uygulanan araştırmanın Giresun’daki ayağı İl Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinesinde, Gedikkaya İlkokulu 4/A sınıfında başarıyla gerçekleştirildi. İl Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, PIRLS 2021 uygulamasının yapıldığı Gedikkaya İlkokulunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında İl Milli Şube Müdürü Fazlı Çiçek ve Okul Müdürü Ali Ayhan Halilbeyoğlu'ndan bilgiler aldı. PIRLS araştırmasında, öğrencilerin okuma becerilerini değerlendirmek için bilişsel testler ile öğrencilerin bu becerilerini etkileyen faktörleri görmek amacıyla okul, öğretmen, öğrenci ve veli anketleri uygulanmaktadır. Müdür Tosunoğlu, Ülkemizin PIRLS araştırmasına sadece 2001 yılında katıldığını, 2021 yılında beşinci döngüsü yapılacak olan PIRLS 2021 araştırmasına ülkemizin 20 yıl aradan sonra tekrar katıldığını ifade etti. Tosunoğlu; Araştırmanın ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedeflediğini, bu açıdan öğrencilerimizin salgın dönemindeki durumlarına dair farklı bir örneklem sunacağını dile getirdi. PIRLS 2021'in uygulanmasında emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. HABER:EROL KÜÇÜK  
50'den fazla ülkede uygulanan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması (PIRLS 2021) Giresun’da 16 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirildi.

Ülkede, 48 ildeki 192 okulda uygulanan araştırmanın Giresun’daki ayağı İl Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinesinde, Gedikkaya İlkokulu 4/A sınıfında başarıyla gerçekleştirildi. İl Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, PIRLS 2021 uygulamasının yapıldığı Gedikkaya İlkokulunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında İl Milli Şube Müdürü Fazlı Çiçek ve Okul Müdürü Ali Ayhan Halilbeyoğlu'ndan bilgiler aldı. PIRLS araştırmasında, öğrencilerin okuma becerilerini değerlendirmek için bilişsel testler ile öğrencilerin bu becerilerini etkileyen faktörleri görmek amacıyla okul, öğretmen, öğrenci ve veli anketleri uygulanmaktadır. Müdür Tosunoğlu, Ülkemizin PIRLS araştırmasına sadece 2001 yılında katıldığını, 2021 yılında beşinci döngüsü yapılacak olan PIRLS 2021 araştırmasına ülkemizin 20 yıl aradan sonra tekrar katıldığını ifade etti. Tosunoğlu; Araştırmanın ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedeflediğini, bu açıdan öğrencilerimizin salgın dönemindeki durumlarına dair farklı bir örneklem sunacağını dile getirdi. PIRLS 2021'in uygulanmasında emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

HABER:EROL KÜÇÜK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.