Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
22 Mayıs 2026 - 16:13

Giresun’da mısır unu satış yasağı kaldırıldı!

Giresun’da zehirlenme vakaları sonrası tedbir amaçlı durdurulan dökme mısır unu ve mısır ekmeği satışları yeniden serbest bırakıldı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Giresun’da mısır unu satış yasağı kaldırıldı!

Giresun’da açık yani dökme mısır unu ve mısır ekmeği tüketimi sonrası yaşanan zehirlenme vakaları nedeniyle başlatılan ihtiyati tedbir uygulaması sona erdi.

Giresun Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2026 tarihinde halk sağlığını korumak amacıyla alınan yasak kararı, laboratuvar analizlerinin tamamlanmasının ardından kaldırıldı.

İl genelindeki 15 ilçede değirmenlerden, satış noktalarından ve ilgili işletmelerden alınan numuneler üzerinde yapılan incelemeler sonucunda riskli durumların kontrol altına alındığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından esnaf odaları ve ilgili kamu kurumlarına gönderilen resmi yazıyla birlikte dökme mısır unu, mısır ekmeği ve unlu mamullerin üretimi ile satışı yeniden serbest bırakıldı.

Kararın ardından fırıncı esnafı ve vatandaşlar rahat bir nefes alırken, yetkililer gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik denetimlerin il genelinde kesintisiz şekilde devam edeceğini vurguladı.

#Giresun #mısır unu #ekmek #satış yasağı

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!