Giresun'da izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli yakalandı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 15.03.2022 - 18:40, Güncelleme: 15.03.2022 - 15:46 35072+ kez okundu.
 

Giresun'da izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli yakalandı

Giresun'da izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli yakalandı
GİRESUN (AA) - Giresun'un Espiye ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı.İl Jandarma Komutanlığınca, bazı köyler ve diğer ilçelerde, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na muhalefet ettikleri ve izinsiz kazı yaptıkları bilgisine ulaşılan şüphelilere yönelik Espiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.Soruşturma kapsamında tespit edilen 8 şüpheliye yönelik 12 adreste jandarma ve polis ekiplerinin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyonda Ç.D, E.Ö, E.K, F.Ş, F.K, M.A.K. ve Y.Ş. yakalandı.Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 3 dedektör ve dedektör parçası, testi, tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen 42 muhtelif para ve metal parçası, 3 akü, 3 murç, 2 çekiç, el yapımı tabanca, 4 tabanca fişeği ele geçirildi.Aranan bir şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.
Giresun'da izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli yakalandı

GİRESUN (AA) - Giresun'un Espiye ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığınca, bazı köyler ve diğer ilçelerde, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na muhalefet ettikleri ve izinsiz kazı yaptıkları bilgisine ulaşılan şüphelilere yönelik Espiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında tespit edilen 8 şüpheliye yönelik 12 adreste jandarma ve polis ekiplerinin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyonda Ç.D, E.Ö, E.K, F.Ş, F.K, M.A.K. ve Y.Ş. yakalandı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 3 dedektör ve dedektör parçası, testi, tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen 42 muhtelif para ve metal parçası, 3 akü, 3 murç, 2 çekiç, el yapımı tabanca, 4 tabanca fişeği ele geçirildi.

Aranan bir şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.