Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
20 Şubat 2026 - 11:43

Giresun’da denetimli baca temizliği uyarısı

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü katı yakıt kullanan fırın, pastane, pide dükkanı, vb. işyerlerine baca temizliği konusunda hem denetim yaptı hem de uyarılarda bulundu.

0 Okunma 0 Paylaşım
Giresun’da denetimli baca temizliği uyarısı

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, söz konusu işyerlerinde baca temizliği yapılıp yapılmadığı konusunda gerçekleştirdiği denetimlerde temizlik yapıldığına dair ilgili belgeleri kontrol ederken, baca temizliği yapılmayan işletmelere ise belirli bir süre vererek uyarılarda bulundu.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada: “Düzenli olarak temizlenmeyen bacalar yangın riskini artırmaktadır. Güvenlik için bacaların periyodik olarak temizlenmesi gerekmektedir. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için işyeri sahiplerinin yetkili firmalara baca temizliklerini yaptırmaları zorunludur. Ekiplerimiz tarafından baca denetimlerine devam edilecek olup, denetimlerde temizlenmediği tespit edilen bacaların ait olduğu işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Ekiplerimiz aynı zamanda denetimlerine de periyodik olarak devam edecektir” denildi.

#Giresun Belediyesi #itfaiye #baca temizliği

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!