Giresun’da bir ilk
Giresun’un en eski hastanelerinden biri olan Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet hastanesinde, Giresun tarihinde bir ilk gerçekleşti. Mesane Kanseri nedeniyle mesanesi ve prostatı alınan hastaya, ABD Stanford Üniversitesinde geliştirilen yöntemle ince bağırsaktan yapay mesane yapıldı. (Stanford Pouch Neobladder) Bu sayede hastanın mesanesi alınmasına rağmen, normal idrar yolundan idrar yapabilmesi sağlandı.
Ameliyatı Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Özdemir, Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bekir Poyraz ile birlikte gerçekleştirdi.
Hastanın zorlu tedavisi süresince Anestezi, Dâhiliye, Enfeksiyon Hastalıkları, Kardiyoloji ve Nutrisyon birimi hekimleri, multidisipliner bir yaklaşım içinde hastanın tedavisinde büyük bir emek sarf ettiler. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji bölümü tarafından girişimsel işlemlerde ekibe destekte bulunuldu.
Ameliyat esnasında ve sonrasındaki zorlu bakım sürecinde; ameliyathane, cerrahi servisi ve cerrahi yoğun bakım ünitesinde görev yapmakta olan tecrübeli yardımcı sağlık personelleri büyük bir özveri ile titiz ve hassas bir şekilde hastanın bakımını ve tedavisini gerçekleştirdiler.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
TBB’den Bulancak Belediyesine ekskavatör hibesi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







