07 Temmuz 2011 - 20:30 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR
Giresun Üniversitesi daha çiçeği burnunda, gencecik bir ilim yuvası. Temellerinin atılmasında emekleri geçenleri kutlamadan geçmeyeceğim.
Hiç unutmuyorum. GÜ’nin açıldığı haberi kentte sevinç yaratmış, Ata parkta şölen düzenlenmiş, o zamanki Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Ak parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli başta olmak üzere, diğer milletvekilleri, siyasiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar bu mutlu tabloya destek vermişlerdi.
Üniversite kurulmadan önce Giresun’daki yüksek okul öğrencisi sayısı 7-8 bin civarında idi. Üniversite ayaklarının üzerine durduğunda kısa sürede bu rakam 16 binlere ulaştı.
Kısaca Üniversite şu haliyle bir ilçenin nüfusuna sahip.
Ve Giresun’unun onuru olmaya devam ediyor.
Üniversiteye, kurucu Rektör Osman Öztürk’ün görevi bırakmasının ardından çeşitli rektör vekilleri atandı.
En son olarak atanan hemşerimiz, Prof Dr. Yılmaz Can, memleketinin en önemli kuruluşu olan Üniversitenin gelişmesi daha da ileri gitmesi yolunda hakkında çıkarılan çeşitli spekülasyon, eleştirilere rağmen yılmadı, hizmet yolunda elinden geleni ardına koymadı.
İşte, yeni bir hamle ve hizmet atakları üniversiteye güç kattı.Bunları yazarken politik olarak değil, gördüklerimi anlatmak için kaleme aldım.
Bir Giresunlu olarak memleketime çivi çakan hizmet veren herkesle beraber olmanın bende onurunu yaşıyorum.
İşte, son gelişmelerin tablosu.
Giresun Üniversitesine gerekli olan ve senatonun YÖK’e sunduğu,yeni bölüm ve anabilim dalları açılması konusundaki teklifi, 24.06.2011 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca aşağıdaki bölüm ve anabilim dallarının açılması uygun görüldü.
EĞİTİM FAKÜLTESİ
- İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü- İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı
EĞİTİM FAKÜLTESİ
- Beden Eğitimi ve Spor Bölümü- Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalı
- Özel Eğitim Bölümü- Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı
- Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü- Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı- Müzik Eğitimi Anabilim Dalı
- Türkçe Eğitimi Bölümü- Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı
DEVLET KONSERVATUARI
- Geleneksel Türk Müziği Bölümü- Türk Halk Müziği Anabilim Dalı- Türk Sanat Müziği Anabilim Dalı
Yeni ufuklarda, yeni bilim ataklarında, hızla gelişen, yolunda yürümeye devam eden Giresun’un onuruna destek çıkalım.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Piraziz’de Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları Sürüyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Giresun’da Mobil Kanser Tarama hizmeti Çanakçı’da sürüyor

Giresun’un yeşil alanları bakıma alındı

Sardes’te 2 bin 500 yıllık heykel gün yüzüne çıkarıldı

15 Temmuz Şehitler Ortaokulu çevresinde yol ve kaldırım yenilendi

Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

Giresun’da tarihi gün! Hekim Tower’ın temeli atılıyor

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı



