GİRESUN TURİZM’DEN HAK ETTİĞİ PAYI ALABİLMELİ!

TURİZM 24.06.2021 - 17:05, Güncelleme: 24.06.2021 - 17:05 33703+ kez okundu.
 

GİRESUN TURİZM’DEN HAK ETTİĞİ PAYI ALABİLMELİ!

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) toplantısı Zeytinlik mevkiindeki Giresun Turizm Uygulama Oteli ek binasında yapıldı.
Toplantıda söz alan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, GİRTAB’ın devam eden uzun bir yolculuğu olduğunu söyleyerek, “Ancak zaman zaman hafızalarımızı tazeleyip eksiklerimiz nelerdir diye düşünüp gözden geçirmek gerekir” dedi. Başkan Şenlikoğlu konuşmasında, Belediye olarak vatandaşlara vermiş oldukları sözlerin ana eksenini turizmi destekleyici projelerin oluşturduğunu belirterek: “Giresun’umuzda turizm için ortaya çıkan, iyi sunulması gereken birçok unsurumuz olsa da, ne yazık ki bu zamana kadar istediğimiz şekilde sunulamadı. Bizim hedefimiz bu turizm odaklı unsurları daha iyi sunabilmek, turizme daha kazandırabilmek ve dönüşümünü alabilmek. Bu işi sektör haline getirip bu işin dönüşümünü alıp, Giresun’un turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında da istenilen sonuca ulaşabilmek. Ancak, daha almamız gereken yol var. Bizim sahil güzergahımızı, Gedikkaya, Ada, Kale ve Aksu çöp sahası gibi bölgelerimizi turizme kazandırmamız gerekiyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Soçi ile Giresun’umuz arasında yüzme maratonu organizasyonu yapıldı. 320 kilometrelik yüzme maratonu Dünya’da ilk olarak gerçekleşti. Organizasyon öncesi bize söylenen Ada’mız olduğu için diğer illerden bir iki adım önde olduğumuzdu ve neticede organizasyon bize verildi. Anlatmak istediğim, bizim elimizde fazla sayıda kullanabileceğimiz yerler ve bu imkanlarımızı kullanmalıyız” dedi. Başkan Şenlikoğlu ayrıca, Kale’de yapımı tamamlanan restoran ve kafeyi yakın zamanda faaliyete geçireceklerini ve restoranda şehrimize özgü yemekleri, tatları sunacaklarını, Zeytinlik mevkiinde bulunan Mekan adlı yeri de sosyal tesis olarak kullanıma açacaklarını sözlerine ekledi.  
Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) toplantısı Zeytinlik mevkiindeki Giresun Turizm Uygulama Oteli ek binasında yapıldı.

Toplantıda söz alan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, GİRTAB’ın devam eden uzun bir yolculuğu olduğunu söyleyerek, “Ancak zaman zaman hafızalarımızı tazeleyip eksiklerimiz nelerdir diye düşünüp gözden geçirmek gerekir” dedi.

Başkan Şenlikoğlu konuşmasında, Belediye olarak vatandaşlara vermiş oldukları sözlerin ana eksenini turizmi destekleyici projelerin oluşturduğunu belirterek: “Giresun’umuzda turizm için ortaya çıkan, iyi sunulması gereken birçok unsurumuz olsa da, ne yazık ki bu zamana kadar istediğimiz şekilde sunulamadı. Bizim hedefimiz bu turizm odaklı unsurları daha iyi sunabilmek, turizme daha kazandırabilmek ve dönüşümünü alabilmek. Bu işi sektör haline getirip bu işin dönüşümünü alıp, Giresun’un turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında da istenilen sonuca ulaşabilmek. Ancak, daha almamız gereken yol var. Bizim sahil güzergahımızı, Gedikkaya, Ada, Kale ve Aksu çöp sahası gibi bölgelerimizi turizme kazandırmamız gerekiyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Soçi ile Giresun’umuz arasında yüzme maratonu organizasyonu yapıldı. 320 kilometrelik yüzme maratonu Dünya’da ilk olarak gerçekleşti. Organizasyon öncesi bize söylenen Ada’mız olduğu için diğer illerden bir iki adım önde olduğumuzdu ve neticede organizasyon bize verildi. Anlatmak istediğim, bizim elimizde fazla sayıda kullanabileceğimiz yerler ve bu imkanlarımızı kullanmalıyız” dedi.

Başkan Şenlikoğlu ayrıca, Kale’de yapımı tamamlanan restoran ve kafeyi yakın zamanda faaliyete geçireceklerini ve restoranda şehrimize özgü yemekleri, tatları sunacaklarını, Zeytinlik mevkiinde bulunan Mekan adlı yeri de sosyal tesis olarak kullanıma açacaklarını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.