GİRESUN MEM’DEN ‘SORU OTOMASYON SİSTEMİ’
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Ölçme Değerlendirme Merkezince yürütülen çalışmalarla hazırlanan "Soru Otomasyon Sistemi" hayata geçirildi.
Sistem ile öğretmenlerimiz, çevrimiçi ortamda sorularını kazanımlara göre sisteme yükleyerek, değerlendirme ve düzeltme yapılabileceklerdir. Sisteme yüklenecek soruların değerlendirilme sürecinin tamamlanması ile ilimiz genelinde soru havuzu oluşturulabilecektir.
Soru Otomasyon Sistemi ile insan kaynağımızı etkin kullanarak, daha fazla sayıda öğretmenimizin soru hazırlık çalışmalarında yer alması ve Bakanlığın "Örnek Soru" çalışmalarına il olarak daha fazla katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Soru otomasyon sisteminde sorular sınıf, branş ve kazanımlara göre ayrılabilmekte ve sınav oluşturulabilmektedir.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Ölçme Değerlendirme Merkezi faaliyetlerinin önemine değinerek, tüm öğretmenlerin soru hazırlık çalışmalarına destek vermesini istedi. Bu çalışmaların soru havuzunun genişlemesi yanında öğretmenlerimizin soru hazırlama tekniklerinin gelişmesine de olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti.
Soru otomasyon sistemine giriş için öğretmenlerin; kendi branş ve okul bilgileri ile kayıt talebi oluşturduktan sonra Giresun Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından onay verilecektir. Öğretmenle kendi oluşturdukları şifre ile sisteme giriş yapabilecektir.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







