Giresun Kurban Bayramı'nda binlerce turisti ağırladı

TURİZM 26.07.2021 - 08:36, Güncelleme: 26.07.2021 - 08:36 41356+ kez okundu.
 

Giresun Kurban Bayramı'nda binlerce turisti ağırladı

Tabiat parkları, Mavigöl ve yaylalarıyla öne çıkan Giresun'un Dereli ilçesi, yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede geçilen kademeli normalleşme süreciyle birlikte, Kurban Bayramı'nda binlerce turisti ağırladı.
Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, Dereli'nin, "yaylalar diyarı" olarak nitelendirildiğini söyledi. Tabiat parklarının yanı sıra Mavigöl'ün de etkisiyle yörede turizm hareketliliğinin daha da canlandığına işaret eden Şenlikoğlu, yörenin Kurban Bayramı ve tatili sürecinde binlerce misafiri ağırladığını belirtti. Şenlikoğlu, son yıllardaki en yoğun 9 günlük bayram tatilini yaşadıklarını vurgulayarak, "İnsanlar akın akın Dereli'ye geldi. Yaylalar, tabiat parkları ve Mavigöl, ziyaretçilerle dolup taştı. Uzun zaman sonra yörede bu kadar yoğun kalabalık topluluklarını ağırladık." dedi. Otel ve konaklama merkezlerinde yüzde 100 doluluk oranının yakalandığına dikkati çeken Şenlikoğlu, yaşanan hareketliliğe bağlı olarak bölge esnafının yüzünün de güldüğünü kaydetti. Şenlikoğlu, Kurban Bayramı ile başlayan turizm hareketliliğinin yaz dönemi boyunca devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.  
Tabiat parkları, Mavigöl ve yaylalarıyla öne çıkan Giresun'un Dereli ilçesi, yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede geçilen kademeli normalleşme süreciyle birlikte, Kurban Bayramı'nda binlerce turisti ağırladı.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, Dereli'nin, "yaylalar diyarı" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Tabiat parklarının yanı sıra Mavigöl'ün de etkisiyle yörede turizm hareketliliğinin daha da canlandığına işaret eden Şenlikoğlu, yörenin Kurban Bayramı ve tatili sürecinde binlerce misafiri ağırladığını belirtti.

Şenlikoğlu, son yıllardaki en yoğun 9 günlük bayram tatilini yaşadıklarını vurgulayarak, "İnsanlar akın akın Dereli'ye geldi. Yaylalar, tabiat parkları ve Mavigöl, ziyaretçilerle dolup taştı. Uzun zaman sonra yörede bu kadar yoğun kalabalık topluluklarını ağırladık." dedi.

Otel ve konaklama merkezlerinde yüzde 100 doluluk oranının yakalandığına dikkati çeken Şenlikoğlu, yaşanan hareketliliğe bağlı olarak bölge esnafının yüzünün de güldüğünü kaydetti.

Şenlikoğlu, Kurban Bayramı ile başlayan turizm hareketliliğinin yaz dönemi boyunca devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.