“Gençlerin üzerinden elinizi çekin”

SİYASET 20.10.2021 - 16:52, Güncelleme: 20.10.2021 - 16:52 2889+ kez okundu.
 

“Gençlerin üzerinden elinizi çekin”

CHP Giresun Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Cem Akar son günlerde gündemde olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi;
“Üniversitelerin açılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkan öğrencilerin barınma sorununa biraz da olsa çözüm olabilecek olan FETÖ’nün yurtlarını ahbap-çavuş ilişkileri ile TÜGVA ve diğer din kisvesi altına saklanmış vakıflara vermek yerine devletin resmi kurumu olan Kredi Yurtlar Kurumuna verebilirdiniz. Yüzbinlerce gencimizi, kendi devletlerinin yurdunda ağırlamak yerine iktidarınızın arka bahçesi olarak gördüğünüz TÜGVA ve diğer vakıf yurtlarına yönlendirdiniz. Sizlerin bu sığ siyasi ve ideolojik tutumunuz yüzünden binlerce öğrenci kazandığı üniversiteleri dondurmak zorunda kaldı. TÜGVA’nın skandallarının Giresun ile ilgili olan kısmına gelecek olursak öncelikle, Korona virüs Pandemisinin başlarında oluşturulan “Vefa Destek Grubu”na hükümete yakın sendikaların yanı sıra Beşir Derneği ile birlikte çağrılması. Giresun’da yer alan başka hiçbir sivil toplum örgütünün çağrılmamasıdır. Bu yaşanan durum pandemi gibi bir dönemde bile kayırmacılığı gözler önüne sermiştir. Twitter’da yayınlanan son belgelerde de yine ilimizi ilgilendiren, TÜGVA’nın il başkanlığı binasının kirasını Giresun Valiliği’nin karşılamasıdır. Yani bütün Giresun’un hizmeti için kullanılması gereken bütçeden her ay 1.400 TL’yi TÜGVA için harcamışlar. Acaba diğer sivil toplum örgütleri içinde böyle bir destek ödemesi yapılmakta mıdır? Türk Gençliği olarak, Türkiye Gençlik Vakfı’ndan bir ricamız var gençlerin üzerinden elinizi çekin sivil toplum örgütü olarak çalışmalarınızda iş garantisi, devlet memuriyetinde yer alma ve siyasal iktidarın gücü gibi insanları cezbedecek argümanlar kullanmayın. Gerçek manada bir sivil toplum örgütü olarak saygın bir kurum olmak istiyorsanız iktidarın bütün nimetlerini elinizin tersiyle itin. Eğer referanslar aracılığıyla işsiz gençlerimize iş bulmak istiyorsanız. TÜGVA’yı kapatın, Bilal Erdoğan beyin babasına söyleyin sizi İŞKUR’a alsın” dedi.      
CHP Giresun Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Cem Akar son günlerde gündemde olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi;

“Üniversitelerin açılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkan öğrencilerin barınma sorununa biraz da olsa çözüm olabilecek olan FETÖ’nün yurtlarını ahbap-çavuş ilişkileri ile TÜGVA ve diğer din kisvesi altına saklanmış vakıflara vermek yerine devletin resmi kurumu olan Kredi Yurtlar Kurumuna verebilirdiniz. Yüzbinlerce gencimizi, kendi devletlerinin yurdunda ağırlamak yerine iktidarınızın arka bahçesi olarak gördüğünüz TÜGVA ve diğer vakıf yurtlarına yönlendirdiniz. Sizlerin bu sığ siyasi ve ideolojik tutumunuz yüzünden binlerce öğrenci kazandığı üniversiteleri dondurmak zorunda kaldı.

TÜGVA’nın skandallarının Giresun ile ilgili olan kısmına gelecek olursak öncelikle, Korona virüs Pandemisinin başlarında oluşturulan “Vefa Destek Grubu”na hükümete yakın sendikaların yanı sıra Beşir Derneği ile birlikte çağrılması. Giresun’da yer alan başka hiçbir sivil toplum örgütünün çağrılmamasıdır. Bu yaşanan durum pandemi gibi bir dönemde bile kayırmacılığı gözler önüne sermiştir. Twitter’da yayınlanan son belgelerde de yine ilimizi ilgilendiren, TÜGVA’nın il başkanlığı binasının kirasını Giresun Valiliği’nin karşılamasıdır. Yani bütün Giresun’un hizmeti için kullanılması gereken bütçeden her ay 1.400 TL’yi TÜGVA için harcamışlar. Acaba diğer sivil toplum örgütleri içinde böyle bir destek ödemesi yapılmakta mıdır?

Türk Gençliği olarak, Türkiye Gençlik Vakfı’ndan bir ricamız var gençlerin üzerinden elinizi çekin sivil toplum örgütü olarak çalışmalarınızda iş garantisi, devlet memuriyetinde yer alma ve siyasal iktidarın gücü gibi insanları cezbedecek argümanlar kullanmayın. Gerçek manada bir sivil toplum örgütü olarak saygın bir kurum olmak istiyorsanız iktidarın bütün nimetlerini elinizin tersiyle itin. Eğer referanslar aracılığıyla işsiz gençlerimize iş bulmak istiyorsanız. TÜGVA’yı kapatın, Bilal Erdoğan beyin babasına söyleyin sizi İŞKUR’a alsın” dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.