Genç yazarın ilk kitabı satışa çıktı

KÜLTÜR 07.04.2022 - 14:33, Güncelleme: 07.04.2022 - 14:45 7131+ kez okundu.
 

Genç yazarın ilk kitabı satışa çıktı

Tirebolu Devlet Hastanesinde radyoloji teknikeri olan Hale Yıldız’ın ‘Cam Şehir’ isimli kitabı yayımlandı.
Uzun süreli bir yazma serüveni sonucunda ilk kitabımı çıkarmanın heyecanını yaşayan genç yazar, toplumsal fayda için yazdığı bu kitabın gelirini de yine toplumsal fayda için kullanmayı arzuladığını söyledi. Kitabının gelirlerini yaşamı boyunca hayvan dostları ve hasta vatandaşlar için kullanmak istediğini belirten Üsküdar Üniversitesi Radyoloji Bölümü Mezunu Hale Yıldız, 8 Mart 1996 Tokat Erbaa ilçesinde dünyaya geldi. Halen Tirebolu Devlet Hastanesinde radyoloji teknikeri olarak çalışan Yazar Yıldız, kitabının konusu hakkında yaptığı açıklamada, “Savaşların yok ettiği bir dünyada, yerden metrelerce yükseklikte Mükemmel Şehir adında tek bir şehir inşa edildi. Cam duvarlarla çevrili bu şehrin kurucusu ve hakim cinsiyeti kadınlardı. Yok oluş hakkında felaket senaryolarıyla büyüyen bu kadınlar, şiddetin ve hırsın temsili olarak gördükleri tek bir cinsiyeti bastırdılar. Üstünlüklerini ilan ettikleri bu dünya,  kusursuz bir düzen içerisinde işlemekteydi ta ki bir gün içlerinden biri adaleti sorgulayana dek. Bir kıvılcım tek bir yürekte hayat bulduğunda, koca bir topluluğu ateşe verecek bir devrime dönüşür. Bebeğini adaletsiz bir düzene getirmek istemeyen kahramanımız, günümüz toplumunu temsil eden fısıltılarla savaşmaya koyulur. Teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiği bu şehirde, olağanüstü bir dikkatle hareket etmektedir. Devrim fikri başka yüreklerde de vuku bulduğunda adaletin sağlanması kaçınılmazdı. Cam Şehir cinsiyetler arasındaki adaletsiz düzenekleri kategorize etmeden, ayrıştırmadan anlatan bir sonucu sunuyor. Bu tersine dönen düzen ütopya gibi görünüp ideal bir düzenle başlıyor ve tüm adaletsizliklerin yol açtığı gibi bir distopyaya dönüşüyor. Tek bir cinsiyetin hâkimiyeti felaketle sonuçlanıyor ve yine kategorize edilen insan bedenleri bunun karşısında duruyor. Hem kısa hem de uzun soluklu gibi görünen kurgunun yolculuğu bittiğinde onlarca yorumun arasından tek biri parlıyor: Karşı cinsiyet diye belirlediğim insanlar oynamak zorunda oldukları rolde nedenli zorlanıyor. Empati dolu bu yolculukta tüm okurlarıma keyifli okumalar diliyorum” dedi. Yazar Hale Yıldız ile İletişime geçmek ya da sipariş için yazarhaleyildiz instagram adresini takip edebilir ya da Mahlas Yayınlarının kendi sitesinden sipariş verebilirsiniz.   Haber : Sinan Yıldız
Tirebolu Devlet Hastanesinde radyoloji teknikeri olan Hale Yıldız’ın ‘Cam Şehir’ isimli kitabı yayımlandı.

Uzun süreli bir yazma serüveni sonucunda ilk kitabımı çıkarmanın heyecanını yaşayan genç yazar, toplumsal fayda için yazdığı bu kitabın gelirini de yine toplumsal fayda için kullanmayı arzuladığını söyledi.

Kitabının gelirlerini yaşamı boyunca hayvan dostları ve hasta vatandaşlar için kullanmak istediğini belirten Üsküdar Üniversitesi Radyoloji Bölümü Mezunu Hale Yıldız, 8 Mart 1996 Tokat Erbaa ilçesinde dünyaya geldi.

Halen Tirebolu Devlet Hastanesinde radyoloji teknikeri olarak çalışan Yazar Yıldız, kitabının konusu hakkında yaptığı açıklamada, “Savaşların yok ettiği bir dünyada, yerden metrelerce yükseklikte Mükemmel Şehir adında tek bir şehir inşa edildi. Cam duvarlarla çevrili bu şehrin kurucusu ve hakim cinsiyeti kadınlardı. Yok oluş hakkında felaket senaryolarıyla büyüyen bu kadınlar, şiddetin ve hırsın temsili olarak gördükleri tek bir cinsiyeti bastırdılar. Üstünlüklerini ilan ettikleri bu dünya,  kusursuz bir düzen içerisinde işlemekteydi ta ki bir gün içlerinden biri adaleti sorgulayana dek. Bir kıvılcım tek bir yürekte hayat bulduğunda, koca bir topluluğu ateşe verecek bir devrime dönüşür. Bebeğini adaletsiz bir düzene getirmek istemeyen kahramanımız, günümüz toplumunu temsil eden fısıltılarla savaşmaya koyulur. Teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiği bu şehirde, olağanüstü bir dikkatle hareket etmektedir. Devrim fikri başka yüreklerde de vuku bulduğunda adaletin sağlanması kaçınılmazdı. Cam Şehir cinsiyetler arasındaki adaletsiz düzenekleri kategorize etmeden, ayrıştırmadan anlatan bir sonucu sunuyor. Bu tersine dönen düzen ütopya gibi görünüp ideal bir düzenle başlıyor ve tüm adaletsizliklerin yol açtığı gibi bir distopyaya dönüşüyor. Tek bir cinsiyetin hâkimiyeti felaketle sonuçlanıyor ve yine kategorize edilen insan bedenleri bunun karşısında duruyor. Hem kısa hem de uzun soluklu gibi görünen kurgunun yolculuğu bittiğinde onlarca yorumun arasından tek biri parlıyor: Karşı cinsiyet diye belirlediğim insanlar oynamak zorunda oldukları rolde nedenli zorlanıyor. Empati dolu bu yolculukta tüm okurlarıma keyifli okumalar diliyorum” dedi.

Yazar Hale Yıldız ile İletişime geçmek ya da sipariş için yazarhaleyildiz instagram adresini takip edebilir ya da Mahlas Yayınlarının kendi sitesinden sipariş verebilirsiniz.

 

Haber : Sinan Yıldız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.