‘Gecenin Ağırlığı’ İspanya’da çıktı!

YAŞAM 23.10.2021 - 16:25, Güncelleme: 23.10.2021 - 16:25 2678+ kez okundu.
 

‘Gecenin Ağırlığı’ İspanya’da çıktı!

Güfteleri Türkiye’nin ünlü bestekârları tarafından bestelenen, şiirleri 24 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Osman Öztürk, Avrupa’da Türk Edebiyatını başarıyla temsil etmeye devam ediyor.
Türkiye’de “Bakraç”, “Taflan Mevsimi”, “Eksik Sayfa”, “Güz Yalnızlığı”, “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi”, “Dünyanın Kalbi” ve Almanya Hamburg’da 5 dilde yayınlanan “Sommerblau-Yaz Mavisi”, Sırbistan Belgrad’da yayınlanan “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi” İtalya’da 3 dilde yayınlanan “La Mia Isola-Island-Ada” ve Moğolistan’da 3 dilde yayınlanan “Umut-Hope” isimli şiir kitapları bulunan Osman Öztürk’ün 11. Şiir kitabı “LA DENSIDAD DE LA NOCHE /  THE HEAVINESS OF THE NIGHT/ GECENİN AĞIRLIĞI”  İspanyolca ve İngilizce olarak İspanya’da çıktı. Türkiye’de güvenlik denince akla ilk gelen isimlerden, Okul Güvenliği projesinin mimarı, şair ve yazar Osman Öztürk, İspanya’da çıkan ve edebiyat severlerin beğenisine sunulan Gecenin Ağırlığı isimli şiir kitabına yönelik şunları söyledi: “Amansız bir salgın hastalık yüzünden bizler, dünyamız ve insanlık zor günler geçiriyor. Sevdiklerimiz ve tanıdıklarımızın yanında dünyanın her ülkesinde insanlar yaşamlarını kaybediyor. Hastalık ve ölümler kadar ekonomik, sosyal, eğitim, kültürel ve turizm açısından da dünya bir ölüm kalım mücadelesi veriyor. Sevgi ve dostluk duygumuz yaşama sevincimizi çoğaltacak en büyük gücümüzdür. Bu zorlu günlerde bizi hayata bağlayan en büyük yeteneğimiz duygularımız ve mücadele gücümüzdür. Bu günlerde dünya kardeşliği en güçlü tutkumuz ve umudumuzdur. Şiir dünyamızın ve insanlığın ortak dilidir. Yaşadığımız bu gezegende dilimiz, rengimiz, inançlarımız, düşüncelerimiz ve yurtlarımız ayrı olsa da gözlerimiz ve duygularımız gökkuşağında aynı yedi rengi görür, onu seçer ve büyülenir. Şiir bizi bütünleştirir, sevgiyi saygıyı, erdemli olmayı, insanca yaşamayı ve mutluluğu güçlendirir. Almanya, Sırbistan, İtalya ve Moğolistan’dan sonra İspanya’da yayınlanan “Gecenin Ağırlığı” isimli şiir kitabımın insanların bu acılı ve hüzünlü günlerinin en duygusal ilacı olmasını yürekten diliyorum." 2007 yılında ilk şiir kitabını yayınladıktan sonra kısa sürede ismini duyuran, ulusal ve uluslararası şiir festivallerine katılarak, ülkemizi başarıyla temsil eden Osman Öztürk; 1975 Yılı Nobel Ödülü sahibi ünlü İtalyan şair Eugenio Montale adına düzenlenen ve 26 yıldan bu yana seçkin şairlere layık görülen “Uluslararası Ossi Di Sepphia Premio 2020 Şiir Ödülü”,  25 yıldır önemli hukuk ve devlet adamlarına ödül veren, 2019 yılında ilk kez uluslararası boyutta edebiyatçılara ödül düzenleyen saygın STK kuruluşu "TULLİOLA - RENATO FİLİPPELLİ 2019" ödülü ve İtalya’da yapılmakta olan Uluslararası Şiir Yarışması “Vitruvio Ödülü 2018” kapsamında PREMIO VITRUVIO ödülüne de layık görülmüştü. Osman Öztürk’e 20 Temmuz 2020 tarihinde İtalya De Finibus Terrae adlı kültür-sanat kuruluşu tarafından İtalya’nın Santa Maria di Leuca kentinde Barış Elçisi unvanı ve yine aynı kuruluş tarafından 2020 yılında “Dünya halklarının kültürlerine uluslararası düzeyde bir kültür buluşturuculuğu” ödülü verilmişti.
Güfteleri Türkiye’nin ünlü bestekârları tarafından bestelenen, şiirleri 24 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Osman Öztürk, Avrupa’da Türk Edebiyatını başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Türkiye’de “Bakraç”, “Taflan Mevsimi”, “Eksik Sayfa”, “Güz Yalnızlığı”, “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi”, “Dünyanın Kalbi” ve Almanya Hamburg’da 5 dilde yayınlanan “Sommerblau-Yaz Mavisi”, Sırbistan Belgrad’da yayınlanan “O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi” İtalya’da 3 dilde yayınlanan “La Mia Isola-Island-Ada” ve Moğolistan’da 3 dilde yayınlanan “Umut-Hope” isimli şiir kitapları bulunan Osman Öztürk’ün 11. Şiir kitabı “LA DENSIDAD DE LA NOCHE /  THE HEAVINESS OF THE NIGHT/ GECENİN AĞIRLIĞI”  İspanyolca ve İngilizce olarak İspanya’da çıktı.

Türkiye’de güvenlik denince akla ilk gelen isimlerden, Okul Güvenliği projesinin mimarı, şair ve yazar Osman Öztürk, İspanya’da çıkan ve edebiyat severlerin beğenisine sunulan Gecenin Ağırlığı isimli şiir kitabına yönelik şunları söyledi: “Amansız bir salgın hastalık yüzünden bizler, dünyamız ve insanlık zor günler geçiriyor. Sevdiklerimiz ve tanıdıklarımızın yanında dünyanın her ülkesinde insanlar yaşamlarını kaybediyor. Hastalık ve ölümler kadar ekonomik, sosyal, eğitim, kültürel ve turizm açısından da dünya bir ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Sevgi ve dostluk duygumuz yaşama sevincimizi çoğaltacak en büyük gücümüzdür. Bu zorlu günlerde bizi hayata bağlayan en büyük yeteneğimiz duygularımız ve mücadele gücümüzdür. Bu günlerde dünya kardeşliği en güçlü tutkumuz ve umudumuzdur.

Şiir dünyamızın ve insanlığın ortak dilidir. Yaşadığımız bu gezegende dilimiz, rengimiz, inançlarımız, düşüncelerimiz ve yurtlarımız ayrı olsa da gözlerimiz ve duygularımız gökkuşağında aynı yedi rengi görür, onu seçer ve büyülenir. Şiir bizi bütünleştirir, sevgiyi saygıyı, erdemli olmayı, insanca yaşamayı ve mutluluğu güçlendirir.

Almanya, Sırbistan, İtalya ve Moğolistan’dan sonra İspanya’da yayınlanan “Gecenin Ağırlığı” isimli şiir kitabımın insanların bu acılı ve hüzünlü günlerinin en duygusal ilacı olmasını yürekten diliyorum."

2007 yılında ilk şiir kitabını yayınladıktan sonra kısa sürede ismini duyuran, ulusal ve uluslararası şiir festivallerine katılarak, ülkemizi başarıyla temsil eden Osman Öztürk; 1975 Yılı Nobel Ödülü sahibi ünlü İtalyan şair Eugenio Montale adına düzenlenen ve 26 yıldan bu yana seçkin şairlere layık görülen “Uluslararası Ossi Di Sepphia Premio 2020 Şiir Ödülü”,  25 yıldır önemli hukuk ve devlet adamlarına ödül veren, 2019 yılında ilk kez uluslararası boyutta edebiyatçılara ödül düzenleyen saygın STK kuruluşu "TULLİOLA - RENATO FİLİPPELLİ 2019" ödülü ve İtalya’da yapılmakta olan Uluslararası Şiir Yarışması “Vitruvio Ödülü 2018” kapsamında PREMIO VITRUVIO ödülüne de layık görülmüştü.

Osman Öztürk’e 20 Temmuz 2020 tarihinde İtalya De Finibus Terrae adlı kültür-sanat kuruluşu tarafından İtalya’nın Santa Maria di Leuca kentinde Barış Elçisi unvanı ve yine aynı kuruluş tarafından 2020 yılında “Dünya halklarının kültürlerine uluslararası düzeyde bir kültür buluşturuculuğu” ödülü verilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.