Futbol Okulu kaldığı yerden devam ediyor

SPOR 21.06.2021 - 17:07, Güncelleme: 21.06.2021 - 17:07 2800+ kez okundu.
 

Futbol Okulu kaldığı yerden devam ediyor

Amatör futbolun marka olduğu yerlerden biri olan Bulancak’ta spor okulları da her zaman bu işe ön ayak olmuştur. Bulancak’ta yıllarca futbol oynamış ve antrenörlük yapmış olan Esirettin Zehir ve yardımcıları Ayvaz Ali Üstün, Ali Avcı ve BESYO öğrencisi Telat Yılmaz Bulancak Futbol Okulu çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye başladılar.
4 yıl önce başlayan çalışmalar, salgınla beraber kesintiye uğramıştı. Tam kapanma kararları kademeli olarak kaldırılınca Bulancak Futbol Okulu da iki hafta önce Raşitcan Özdemir Futbol Park Halı Saha Tesisleri’nde, Cuma ve Cumartesi günleri start aldı. Faaliyetler hakkında açıklama yapan Esirettin Zehir; “Uzun bir süredir ara verdiğimiz futbol okulu çalışmalarımız, iki hafta önce başladı. Şuan 32 futbolcu ile çalışıyoruz. 5-15 yaş arası erkek ve kız futbolcularımız, futbolun temel teknik bilgilerini öğreniyor. Salgın öncesi 80 olan sporcu sayımız birkaç gün içerisinde artmaya başlayacak. Özellikle kız çocuklarımızın, spora olan ilgisini arttırmak için, velilerimizin spora olan sevgileri ve ilgileri çok önemlidir. Kız çocuklarımızın gelişiminde, futbol sporu, spor bilgisi, doğal hayatın özelliklerini öğrenmesi, doğal beslenme gibi çocuk gelişiminde önemli olan etkenlerin bilinmesiyle velilerimiz çocuklarını futbol okuluna yönlendirmelidir. Futbol çocuğun gelişimini en iyi şekilde sağlamaya çalışır. Temiz hava ile nefes alıp, hareketli olup, sosyal hayatın içinde kendisini ifade eder ve özgüveni ile hayat mücadelesinde bir adım önde olur. Amaç, çocuğun başarılı olması değil, bir spor dalı ile haşır neşir olarak kendisini geleceğe hazırlamasıdır. Velilerimizden bu anlayışı bekliyoruz ve futbol okulumuzun kapısının açık olduğunu söyleyebilirim. Pazar günleri, sokağa çıkma yasağı kaldırılırsa, çalışmalarımız hafta içine kaydırılacağı için hafta sonları veliler, çocukları ile beraber, zaman geçirebilirler” diye konuştu.  
Amatör futbolun marka olduğu yerlerden biri olan Bulancak’ta spor okulları da her zaman bu işe ön ayak olmuştur. Bulancak’ta yıllarca futbol oynamış ve antrenörlük yapmış olan Esirettin Zehir ve yardımcıları Ayvaz Ali Üstün, Ali Avcı ve BESYO öğrencisi Telat Yılmaz Bulancak Futbol Okulu çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye başladılar.

4 yıl önce başlayan çalışmalar, salgınla beraber kesintiye uğramıştı. Tam kapanma kararları kademeli olarak kaldırılınca Bulancak Futbol Okulu da iki hafta önce Raşitcan Özdemir Futbol Park Halı Saha Tesisleri’nde, Cuma ve Cumartesi günleri start aldı.

Faaliyetler hakkında açıklama yapan Esirettin Zehir; “Uzun bir süredir ara verdiğimiz futbol okulu çalışmalarımız, iki hafta önce başladı. Şuan 32 futbolcu ile çalışıyoruz. 5-15 yaş arası erkek ve kız futbolcularımız, futbolun temel teknik bilgilerini öğreniyor. Salgın öncesi 80 olan sporcu sayımız birkaç gün içerisinde artmaya başlayacak. Özellikle kız çocuklarımızın, spora olan ilgisini arttırmak için, velilerimizin spora olan sevgileri ve ilgileri çok önemlidir. Kız çocuklarımızın gelişiminde, futbol sporu, spor bilgisi, doğal hayatın özelliklerini öğrenmesi, doğal beslenme gibi çocuk gelişiminde önemli olan etkenlerin bilinmesiyle velilerimiz çocuklarını futbol okuluna yönlendirmelidir. Futbol çocuğun gelişimini en iyi şekilde sağlamaya çalışır. Temiz hava ile nefes alıp, hareketli olup, sosyal hayatın içinde kendisini ifade eder ve özgüveni ile hayat mücadelesinde bir adım önde olur. Amaç, çocuğun başarılı olması değil, bir spor dalı ile haşır neşir olarak kendisini geleceğe hazırlamasıdır. Velilerimizden bu anlayışı bekliyoruz ve futbol okulumuzun kapısının açık olduğunu söyleyebilirim. Pazar günleri, sokağa çıkma yasağı kaldırılırsa, çalışmalarımız hafta içine kaydırılacağı için hafta sonları veliler, çocukları ile beraber, zaman geçirebilirler” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.