10 Ocak 2014 - 08:45 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
FUTBOL ARTIK TAD VERMİYOR
Günümüzde futbol artık endüstrileşti. Transferlerde büyük rakamlar oynuyor. Kulüplerin ortaya çıkan reklam, sponsorluk gelirleri çığ gibi büyüyor.
Artık büyük takımlar logolu ürün gelirleri ve televizyon kanalları arasında yaşanan rekabetin bir sonucu olarak önemli artışlar yaşanan yüksek yayın hakları inanılmaz bir hızla futbol endüstrileşerek günümüzde yerini aldı.
Babalar, anneler bile çocuklarını futbol oynamaya yöneltiyorlar. Çünkü günümüz futbolunda korkunç bir para var. Artık günümüz futbolu insanların yaşamının bir parçası oldu.
Büyük takımların maçlarından sonra haftanın ilk mesai günü pazartesi olduğunda bilhassa erkeklerin arasında konuşulan o gece oynanan maç yorumları ı gün boyunca sürüyor.
Bankalarla ön anlaşma yapan kulüpler takımlarının logoları olan kredi kartlarını taraftarlarının hizmetine sunuyor. Satışlar kapış, kapış gidiyor.
Artık kravatlarımız bile kendi takımımızın renklerini taşıyor. En güncel transferler haberlerini bile kendi takımımızın televizyonundan öğreniyoruz.
Artık stadlar eskisi gibi dolmuyor. Çünkü taraftarların çoğu büyük paralar vererek kombine biletler alamıyor. Maçlar artık televizyonlardan rahatlıkla izleniyor.
Geçmişle bugünü karşılaştırmak tabii ki yakışık olmaz. Çünkü bugün de aslında yarın olduğunda geçmiştir. O halde değişmez tek zaman kavramı her zaman gelecektir.
Bu gerekçelerle bugünkü futbola bakış gerçeği içerisinde seyircinin tutkusunu yapıcı anlamda nasıl koruyabiliriz konusunu düşünmemiz gerekir. Artık her şey eskisi gibi güzel değil…
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Başkan Fuat Köse dolmuşçu esnafıyla kahvaltıda buluştu

Giresun’un yeşil alanları bakıma alındı

Vodafone Business ve Migros, 5G ile LoT Tabanlı Destek Uygulamaları Hayata Geçirdi

Sardes’te 2 bin 500 yıllık heykel gün yüzüne çıkarıldı

Piraziz’de Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları Sürüyor
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



