Fındık üreticisi beklenti içinde!

EKONOMİ 16.05.2022 - 19:00, Güncelleme: 16.05.2022 - 19:00 5152+ kez okundu.
 

Fındık üreticisi beklenti içinde!

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO aracılığıyla fındık alım fiyatının açıklanması bu yılda sezona yaklaştıkça fındık üreticisini beklentiye soktu.
Hafta sonu Rize’de havalimanı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaş çay yaprağına yüzde 73 zamlı fiyat açıklamasıyla beklentisi daha da artan fındık üreticileri asgari fiyatın bu oranda açıklanması için beklentiye girdi. Geçtiğimiz yıl Giresun kalite fındık 27 lira olarak açıklanmıştı. Fındık fiyatları bu yıl çaya yapılan zamla aynı oranda zamlanırsa 46 lira olması bekleniyor. Öte yandan gazetemize konuşan bazı fındık tüccarları ise serbest piyasada fındığın en az 45 lira bandında olacağını ifade ettiler.
Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO aracılığıyla fındık alım fiyatının açıklanması bu yılda sezona yaklaştıkça fındık üreticisini beklentiye soktu.

Hafta sonu Rize’de havalimanı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaş çay yaprağına yüzde 73 zamlı fiyat açıklamasıyla beklentisi daha da artan fındık üreticileri asgari fiyatın bu oranda açıklanması için beklentiye girdi.

Geçtiğimiz yıl Giresun kalite fındık 27 lira olarak açıklanmıştı. Fındık fiyatları bu yıl çaya yapılan zamla aynı oranda zamlanırsa 46 lira olması bekleniyor.

Öte yandan gazetemize konuşan bazı fındık tüccarları ise serbest piyasada fındığın en az 45 lira bandında olacağını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.