Fındık maliyeti belli oldu

EKONOMİ 13.07.2021 - 16:29, Güncelleme: 13.07.2021 - 16:29 3858+ kez okundu.
 

Fındık maliyeti belli oldu

Piraziz İlçesi 2021 Yılı fındık ürünü maliyeti hakkında, Piraziz Ziraat Odası’nda toplantı yapıldı.
Oda Başkanı Ünal Aşık'ın komisyon başkanlığında, Genel Sekreter Özlem Aktaş, Tarım Danışmanları Ziraat Yüksek Mühendisi Duygu Hacı, Tarım Teknikeri Rıfkı Bekçi ve Fındık Eksperi Evren Üstüner’ den oluşan komisyon tarafından çalışma yapıldı. Yapılan çalışmada; fındık yetiştirme masrafları, budama, dip sürgünü temizliği, taşıma işçiliği, gübre ve gübreleme masrafları, zirai mücadele giderleri, yetiştirme masrafları, hasat ve harmanlama masrafları, tesis masrafları amortisman payı ve üretim masrafları genel toplamı hesaplanmıştır. Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çotanak sayımına göre 2021 yılı Piraziz İlçesi fındık rekolte tahmini 6169 ton olarak açıklanmıştır. Bu sonuçlara göre Piraziz’de 2021 yılı fındık ürünü 1 Kg maliyeti 24,33 TL olarak komisyonumuzca tespit edildi.  
Piraziz İlçesi 2021 Yılı fındık ürünü maliyeti hakkında, Piraziz Ziraat Odası’nda toplantı yapıldı.

Oda Başkanı Ünal Aşık'ın komisyon başkanlığında, Genel Sekreter Özlem Aktaş, Tarım Danışmanları Ziraat Yüksek Mühendisi Duygu Hacı, Tarım Teknikeri Rıfkı Bekçi ve Fındık Eksperi Evren Üstüner’ den oluşan komisyon tarafından çalışma yapıldı.
Yapılan çalışmada; fındık yetiştirme masrafları, budama, dip sürgünü temizliği, taşıma işçiliği, gübre ve gübreleme masrafları, zirai mücadele giderleri, yetiştirme masrafları, hasat ve harmanlama masrafları, tesis masrafları amortisman payı ve üretim masrafları genel toplamı hesaplanmıştır.
Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çotanak sayımına göre 2021 yılı Piraziz İlçesi fındık rekolte tahmini 6169 ton olarak açıklanmıştır. Bu sonuçlara göre Piraziz’de 2021 yılı fındık ürünü 1 Kg maliyeti 24,33 TL olarak komisyonumuzca tespit edildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.