Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
03 Kasım 2025 - 00:01 - Güncellenme: 02 Kasım 2025 - 17:09 G: 02 Kasım 2025 - 17:09

EYNESİL VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

EYNESİL VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Vergi borcu nedeniyle hacizli olup, satılmasına karar verilen, aşağıda cinsi, miktarı, vasıfları ve satış değeri belirtilen çay bahçesi açık arttırma suretiyle satılacaktır.
1-Gayrimenkulün Bulunduğu Adres: Giresun İli, Eynesil İlçesi, Ören Beldesi Kıran Mahallesi, 200 ada, 10 parselde kayıtlı çay bahçesi.
2-Gayrimenkulün Durum ve Vasıfları: Eynesil Tapu Sicil Müdürlüğü’nün Ören Beldesi Kıran Mahallesi 200 Ada, 10 parselde kayıtlı 1295,21 m2 çay bahçesi vasıflı taşınmazın 1/1 hissesi satılacaktır.
3- Gayrimenkulün Açık Artırmaya Esas Biçilmiş Rayiç Değeri: 950.000,00-TL.’dir.
4-Artırmaya iştirak etmek isteyenlerin, gayrimenkule biçilmiş değerin %7,5’u olan 71.250,00-TL. Teminat için, para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri ( Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.) Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat “Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanı ile değerlendirilir.” kabul edilir.
5-Satış, Giresun Defterdarlığı toplantı salonu adresinde satış komisyonu tarafından 21/11/2025 tarihinde saat 14.00-14.20 saatleri arasında açık artırma ile yapılacaktır.
6- Gayrimenkul Satış Şartnamesi mesai saatleri arasında Eynesil Vergi Dairesi Müdürlüğü icra servisinden temin edilebilir.
7-Teminat tutarının Giresun Vergi Dairesi Müdürlüğü veznesine yatırılıp, teminatın yatırıldığına ilişkin alındı belgesinin satış saatinden önce satış komisyonuna ibraz edilmesi zorunludur. Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecek, gayrimenkulün alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 Sayıl Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek, mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.
8-Gayrimenkulün satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin%75’ini bulmadığı ve şayet arttırılan bedel Amme Alacağına rüçhanı olan alacaklıların tutarından fazla çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, arttırma 7 gün uzatılarak, 7 gün sonra 28.11.2025 tarihinde aynı yer ve saatte 2. defa açık arttırmaya çıkarılacaktır.
9-Satıştan doğacak olan belediyeye ait resim, harçlar ve her türlü devir bedelleri ile satıştan doğan % 10 Katma Değer Vergisi binde 5,69 oranında alınacak Damga Vergisi alıcıya aittir.
10-İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresi geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olmaktadır.
Yukarıda yazılı olan hususların dışında başkaca malumat isteyenler Eynesil Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.
Kenan ÖZGÜR
Vergi Dairesi Müdür V.

Basın No bik-ilan-ILN02324526