Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
19 Aralık 2024 - 13:10

EÜ’si, Azerbaycan Kültür Bakanlığıyla eğitim, kültür ve sanat iş birliği protokolü yaptı

Ege Üniversitesi ile Azerbaycan arasında; eğitim, kültür, sanat alanlarında var olan iş birliğinin daha da geliştirilmesi, ortak bilimsel ve teknik çalışmalar yapılması,

0 Okunma 0 Paylaşım
EÜ’si, Azerbaycan Kültür Bakanlığıyla eğitim, kültür ve sanat iş birliği protokolü yaptı

Türk dünyası kültürünün korunması, yaşatılması, aktarılmasını kapsayan protokol EÜ’si, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı Sinema Ajansı Genel Müdürü Orkhan Fikretoğlu tarafından imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “İlkini görkemli bir açılış töreni ve çeşitli etkinliklerle başarıyla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Turan Film Festivali’ni bu yıl 3-5 Mayıs 2025 tarihlerinde kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenleyeceğiz.  Engin Türk Kültürü ile sinema sanatını bütünleştirecek 2. Uluslararası Turan Film Festivali için Üniversitemiz ile Azerbaycan Kültür Bakanlığı iş birliği içinde hazırlıkları sürdürüyor. Bu kapsamda, EÜ’si Azerbaycan Kültür Bakanlığı Sinema Ajansı arasında iş birliği protokolü imzalandı.  Protokol EÜ’si ile Azerbaycan Kültür Bakanlığı arasında; eğitim, kültür, sanat alanlarında var olan iş birliğinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Türk dünyası kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak için ortaklaşa bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalar yapılacak; çalıştaylar, konferanslar, sergiler, yarışmalar, festivaller, konserler ve turnuvalar düzenlenecek” diye konuştu.

Türk dünyası sineması Azerbaycan’da bir araya getireceğiz

Rektör Prof. Dr. Budak, “Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulayarak, bu bağların güçlenmesine katkıda bulunmak, Türk devletleri ve topluluklarının kültürel çeşitliliğini ve zenginliğini göstermek hedefiyle Uluslararası Turan Film Festivalinin 1.si İzmir’de EÜ’si ev sahipliğinde ‘Kızılelma’ teması ile gerçekleştirdik. Festivale 77 ülkeden 1055 başvuru yapıldı. Türkiye’den 158 Film, Azerbaycan 47 Film, Kırgızistan 31, Kazakistan 21, Özbekistan 15 ve Türkmenistan’dan 10 film katılım gösterdi. Bu önemli etkinliğin 2.ni bu sene 03 - 05 Mayıs 2025 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ve Türk dünyası kültür ve sanatının merkezi Şuşa’da gerçekleştireceğiz. Türk dünyası sinemasının tüm paydaşlarını ‘Tek Millet İki Devlet’ ülküsü ile Azerbaycan’da bir araya getireceğiz” dedi.

#Ege Üniversitesi #Azerbaycan Kültür Bakanlığı #Uluslararası Turan Film Festivali #Bakü #Şuşa #Türk dünyası kültürü #Türk sineması #Türk kültür mirası #eğitim iş birliği #kültürel etkinlikler #Türk devletleri #Orkhan Fikretoğlu #Prof. Dr. Necdet Budak #Kızılelma teması

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!