Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
22 Aralık 2022 - 17:07

Esnafımız için büyük gün

25 Temmuz 2021 seçimlerinde yapılan şaibe ile Ali Yıldız’ın listesine oy veren 18 esnafın oyu geçersiz sayılmış ve divan heyeti seçimin mahkemeye intikal ettiğini belirtmişti.

0 Okunma 0 Paylaşım
Esnafımız için büyük gün

Yasal hakkını kullanarak mahkemeye başvuran ve esnafların listesine verdiği oylara sahip çıkan Ali Yıldız, Ocak ayında mahkeme kararı ile seçimi kazanan taraf ilan edilmişti.

Diğer taraf bu kararı kabul etmeyerek yeniden itiraz ettiler ve mahkeme yapılan şaibeyi ortaya çıkararak yeniden seçim kararı aldı. 15 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşecek yeni seçimde aynı listesi ile yeniden aday olan Ali Yıldız, kayyumun görevi bırakması sonrası organsız kalan kooperatifin imza yetkisi alması için yaklaşık 22 gündür mahkeme kapılarında mücadele vermeye devam ediyor.

Ali Yıldız’ın kooperatifi seçime götürecek olan Bölge Birliğindeki görevlilere İmza yetkisi almak için mücadelesine itiraz ederek sekte vuran ve esnafın mağdur edilmesine göz yuman karşı listeye karşı usanmadan mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Esnafların mağduriyetine göz yummayan ve Bölge Birliğinin mahkemeye başvurarak imza yetkisi almasını sağlayan Yıldız, esnaflara bugün müjdeli haber vermek için Mahkemeden sonuç beklediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti tarafından Cuma günü (bugün) saat 11.00’da duruşma gerçekleşeceğini açıklayan Yıldız, “Esnaflarımızın aksayan işleri için inşallah bugün bir sonuç alırız. Kooperatifin organsız kalmasını bizim üzerimize mal eden diğer arkadaşlar, esnafımıza yaptıkları bu engellemelerin hesabını sandıkta vereceklerdir. 30 Kasım’da imza yetkisi için mahkemeye yaptığımız başvurumuz karşı tarafın itirazına üzerine ret edilmişti. Bölge Birliğimiz tarafından yeniden yapılan başvuru için Cuma günü(bugün) saat 11.00’de duruşma yapılarak imza yetkisi için mahkemeden bir karar çıkmasını bekliyoruz. Esnaf kardeşlerimizin bekleyen ipotek kaldırma işlemleri ve kooperatifimizin aktif hale gelmesi için inşallah yüce mahkeme yapılan başvuruyu kabul eder ve esnaflarımız rahat bir nefes alır” dedi.

Mersin /Merkez

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!