’Eşikte Durma Dedi Annem’ büyük ilgi topladı

KÜLTÜR 26.07.2021 - 17:39, Güncelleme: 26.07.2021 - 17:39 4980+ kez okundu.
 

’Eşikte Durma Dedi Annem’ büyük ilgi topladı

Ordu’lu yazar, aynı zamanda Ordu Altınordu Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat
Öğretmeni N.Pınar Aksu’yun ilk yazdığı  "Eşikte Durma Dedi Annem " isimli romanı büyük beğeni topladı. Yazar, Temmuz’un ilk haftası romanın tanıtımı için Ordu’da okurlarıyla buluşmuştu. N.Pınar Aksu "Eşikte Durma Dedi Annem"  isimli  romanı okuyucularıyla buluştu. İlk kitabı olmasına rağmen birinci baskı çok kısa sürede tükendi. Ordu Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Edebiyat öğretmeni olan Yazar ilk kitabıyla ilgili:’’Yazmasam deli olacaktım’’demişti Sait Faik Abasıyanık. Benim de yüreğime konan bir yusufçuk hikâyesi oldu zaman içinde. Yazmasam, anlatmasam beni deli edecek, içimde durmak istemeyen bir hikaye. Önce Mısra’nın hayatına giren, oradan mısra’yı bizim hayatımıza sokan bir hikaye... Şimdi tam da elinizde tuttuğunuz bu kitapla kanatlandı avucumdaki Yusufçuk ve sizin hayatlarınıza doğru yol aldı. Yusuf ve Mısra’nın hikayesi... Eşikleri evladına kolay kılmak isteyen annelerin hikâyesi... Aşkın, ihanetin en doğru bildiğimiz kararların önünde duran ve her şeyin başı olan ‘Kader’in hikayesi’’Yazar N.Pınar Aksu "Kitap da kültür de bütün sevgililer gibi kıskanç, koparıyor insanı, realiteden koparıyor. Ama asıl realite onlar değil mi? diyen Cemil Meriç’e katıldığını söyleyen Aksu, insanın hayatta doğruyu da kendisini de okuyarak bulacağına inandığını, romanında da aslında ‘neden affediyoruz?’ ve biz acaba kaderin karşısında ne kadarız?ı sorguladığını ifade etti. Kitap okumayı sevmeyen çocuk yoktur, aradığı kitabı bulamamış çocuk vardır diyen Aksu, herkesi kitap okumaya ve okuduğu kitaplar hakkında sohbet etmeye davet ettiğini söyledi.  Haber: Erol Küçük  
Ordu’lu yazar, aynı zamanda Ordu Altınordu Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat

Öğretmeni N.Pınar Aksu’yun ilk yazdığı  "Eşikte Durma Dedi Annem " isimli romanı büyük beğeni topladı. Yazar, Temmuz’un ilk haftası romanın tanıtımı için Ordu’da okurlarıyla buluşmuştu.

N.Pınar Aksu "Eşikte Durma Dedi Annem"  isimli  romanı okuyucularıyla buluştu. İlk kitabı olmasına rağmen birinci baskı çok kısa sürede tükendi.
Ordu Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Edebiyat öğretmeni olan Yazar ilk kitabıyla ilgili:’’Yazmasam deli olacaktım’’demişti Sait Faik Abasıyanık. Benim de yüreğime konan bir yusufçuk hikâyesi oldu zaman içinde. Yazmasam, anlatmasam beni deli edecek, içimde durmak istemeyen bir hikaye. Önce Mısra’nın hayatına giren, oradan mısra’yı bizim hayatımıza sokan bir hikaye... Şimdi tam da elinizde tuttuğunuz bu kitapla kanatlandı avucumdaki Yusufçuk ve sizin hayatlarınıza doğru yol aldı. Yusuf ve Mısra’nın hikayesi... Eşikleri evladına kolay kılmak isteyen annelerin hikâyesi... Aşkın, ihanetin en doğru bildiğimiz kararların önünde duran ve her şeyin başı olan ‘Kader’in hikayesi’’Yazar N.Pınar Aksu "Kitap da kültür de bütün sevgililer gibi kıskanç, koparıyor insanı, realiteden koparıyor. Ama asıl realite onlar değil mi? diyen Cemil Meriç’e katıldığını söyleyen Aksu, insanın hayatta doğruyu da kendisini de okuyarak bulacağına inandığını, romanında da aslında ‘neden affediyoruz?’ ve biz acaba kaderin karşısında ne kadarız?ı sorguladığını ifade etti. Kitap okumayı sevmeyen çocuk yoktur, aradığı kitabı bulamamış çocuk vardır diyen Aksu, herkesi kitap okumaya ve okuduğu kitaplar hakkında sohbet etmeye davet ettiğini söyledi.

 Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.