‘Emek ve demokrasi mücadelemiz sürüyor’

EĞİTİM 07.10.2021 - 17:22, Güncelleme: 07.10.2021 - 17:22 3537+ kez okundu.
 

‘Emek ve demokrasi mücadelemiz sürüyor’

Eğitim Sen Giresun şubesinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği kahvaltı etkinliğine katılan öğretmenler, haklar ve özgürlükler mücadelesinin Eğitim Sen örgütlülüğünde sürdüğünü dile getirdiler.
Eğitim Sen Bulancak Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, 5 Ekim 1966 tarihinde düzenlenen devletlerarası özel konferansta UNESCO ve İLO tarafından önerilen “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararları”  kabul edilerek öğretmenlerin özlük, sosyal ve ekonomik haklarını geliştirmeye yönelik birçok karar alındığı, 1994 yılından bu yana da Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanan 5 Ekim tarihinin dünya öğretmenlerinin emek ve demokrasi mücadelesi ile özdeşleşen bin gün haline geldiği belirtildi. Özellikle Toplu İş Sözleşmesi sürecinin yaşandığı bu süreçte emekçilerin ekonomik ve özlük taleplerinin karşılanamadığı ve bu haklarının savunulamadığı açık bir şekilde dile getirilmiş, yine bu süreçte yetkili sendikaların tavır ve tutumlarının biz çalışanlardan yana olmadığı gözlendiği, haklarımızı korumak ve geliştirmek için Eğitim Sen de örgütlenmek gerektiği dile getirilen kahvaltı etkinliği,  birlikte mücadele etme vurgusu yapılarak sona ermiştir.
Eğitim Sen Giresun şubesinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği kahvaltı etkinliğine katılan öğretmenler, haklar ve özgürlükler mücadelesinin Eğitim Sen örgütlülüğünde sürdüğünü dile getirdiler.

Eğitim Sen Bulancak Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, 5 Ekim 1966 tarihinde düzenlenen devletlerarası özel konferansta UNESCO ve İLO tarafından önerilen “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararları”  kabul edilerek öğretmenlerin özlük, sosyal ve ekonomik haklarını geliştirmeye yönelik birçok karar alındığı, 1994 yılından bu yana da Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanan 5 Ekim tarihinin dünya öğretmenlerinin emek ve demokrasi mücadelesi ile özdeşleşen bin gün haline geldiği belirtildi.

Özellikle Toplu İş Sözleşmesi sürecinin yaşandığı bu süreçte emekçilerin ekonomik ve özlük taleplerinin karşılanamadığı ve bu haklarının savunulamadığı açık bir şekilde dile getirilmiş, yine bu süreçte yetkili sendikaların tavır ve tutumlarının biz çalışanlardan yana olmadığı gözlendiği, haklarımızı korumak ve geliştirmek için Eğitim Sen de örgütlenmek gerektiği dile getirilen kahvaltı etkinliği,  birlikte mücadele etme vurgusu yapılarak sona ermiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.