‘Ekonomik Pandemiye Giriş Yaptık!’

SİYASET 26.07.2021 - 17:29, Güncelleme: 26.07.2021 - 17:29 3093+ kez okundu.
 

‘Ekonomik Pandemiye Giriş Yaptık!’

Saadet Partisi Giresun İl Gençlik Kolları Başkanı Hidayet Can Karamanoğlu peş peşe gelen zamların ardından temmuz ayının haziran ayını mumla aratır hale geldiğini belirterek “maalesef yeni güne gözümüzü zam haberi olmadan açamıyoruz; önce bir sağanak yağmur gibi gelen zamlar, artık dolu ve fırtınaya döndü.
Pandemide normalleşmenin başladığı ilk günden sonra adeta ekonomik pandemiye girmiş gibiyiz, zamlar peş peşe geliyor. Neredeyse her gün zam haberleri ile gözümüzü açıyoruz. Bir yıl içerisinde birçok ürüne gelen zam oranları yüzde yüz arttı” dedi.                 Temmuz ayı ile birlikte peş peşe gelen zamlara değinen Karamanoğlu; “bir gecede elektrik %15, doğalgaz %12, LPG %15, öğrenci harcı %10 zamlandı. Eğitim şart iken öğrenci harcına gelen %10’luk zam birçok öğrenciyi hem zor durumda bırakmış hem de öğrencilerin geleceğe kaygıyla bakmasına sebep olmaktadır.                 Genç beyinlerimizi korumamız, desteklememiz, eğitimlerini kolaylaştırmamız gerekirken; elinde bu imkânı olanlar adeta inadına bunu yapmayarak genç beyinlerimizin işini zorlaştırmak için ellerinden geleni yapmakta. Bu hem genç beyinlerimizin geleceğe kaygı ile bakmasına hem de hükümete olan güvenlerini sarsmaktadır.” Dedi. Karamanoğlu devletin üniversite öğrencilerine verdiği KYK bursu miktarının ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğunu belirterek; “Bir üniversite öğrencisinin devletten aldığı burs miktarı 650 TL’dir, ama verilen bu burs okula mı, kaldığımız yurdun kirasına mı, yoksa 30 günlük giderimize mi yetsin, maalesef ki bu konuda da kıymetli büyüklerimiz genç kardeşlerimize yeterli derecede önem vermiyor Her türlü sıkıntının içinden geçtiğimiz bir dönemdeyiz biz temenni ediyoruz ki hem bireyler olarak hem gençler olarak saadete kavuşmalıyız. Biz Saadet Partisi Giresun İl Gençlik Kolları olarak üniversite de okuyan genç kardeşlerimizin ne şartlarda eğitimine devam etmeye çalıştığını çok iyi biliyoruz. Bir genç bir ülkenin geleceği olması gerekirken maalesef ki rant uğruna heba ediliyor, şehir şehir üniversiteler açarak şehir şehir MYO’ları açarak bir yerlere ulaşamayız. Fakat kaliteli eğitimle, kaliteli üniversitelerle, genç kardeşlerimizi ülkemizde tutabilir, geleceğe yön vermek için adım attırabiliriz. Merhum ERBAKAN Hocamız’ın dedi gibi ‘’ Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, İMANLI ve İNANÇLI GENÇLERİDİR ‘’ dedi.  
Saadet Partisi Giresun İl Gençlik Kolları Başkanı Hidayet Can Karamanoğlu peş peşe gelen zamların ardından temmuz ayının haziran ayını mumla aratır hale geldiğini belirterek “maalesef yeni güne gözümüzü zam haberi olmadan açamıyoruz; önce bir sağanak yağmur gibi gelen zamlar, artık dolu ve fırtınaya döndü.

Pandemide normalleşmenin başladığı ilk günden sonra adeta ekonomik pandemiye girmiş gibiyiz, zamlar peş peşe geliyor. Neredeyse her gün zam haberleri ile gözümüzü açıyoruz. Bir yıl içerisinde birçok ürüne gelen zam oranları yüzde yüz arttı” dedi.

                Temmuz ayı ile birlikte peş peşe gelen zamlara değinen Karamanoğlu; “bir gecede elektrik %15, doğalgaz %12, LPG %15, öğrenci harcı %10 zamlandı. Eğitim şart iken öğrenci harcına gelen %10’luk zam birçok öğrenciyi hem zor durumda bırakmış hem de öğrencilerin geleceğe kaygıyla bakmasına sebep olmaktadır.

                Genç beyinlerimizi korumamız, desteklememiz, eğitimlerini kolaylaştırmamız gerekirken; elinde bu imkânı olanlar adeta inadına bunu yapmayarak genç beyinlerimizin işini zorlaştırmak için ellerinden geleni yapmakta. Bu hem genç beyinlerimizin geleceğe kaygı ile bakmasına hem de hükümete olan güvenlerini sarsmaktadır.” Dedi.

Karamanoğlu devletin üniversite öğrencilerine verdiği KYK bursu miktarının ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğunu belirterek; “Bir üniversite öğrencisinin devletten aldığı burs miktarı 650 TL’dir, ama verilen bu burs okula mı, kaldığımız yurdun kirasına mı, yoksa 30 günlük giderimize mi yetsin, maalesef ki bu konuda da kıymetli büyüklerimiz genç kardeşlerimize yeterli derecede önem vermiyor

Her türlü sıkıntının içinden geçtiğimiz bir dönemdeyiz biz temenni ediyoruz ki hem bireyler olarak hem gençler olarak saadete kavuşmalıyız. Biz Saadet Partisi Giresun İl Gençlik Kolları olarak üniversite de okuyan genç kardeşlerimizin ne şartlarda eğitimine devam etmeye çalıştığını çok iyi biliyoruz. Bir genç bir ülkenin geleceği olması gerekirken maalesef ki rant uğruna heba ediliyor, şehir şehir üniversiteler açarak şehir şehir MYO’ları açarak bir yerlere ulaşamayız. Fakat kaliteli eğitimle, kaliteli üniversitelerle, genç kardeşlerimizi ülkemizde tutabilir, geleceğe yön vermek için adım attırabiliriz.

Merhum ERBAKAN Hocamız’ın dedi gibi ‘’ Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, İMANLI ve İNANÇLI GENÇLERİDİR ‘’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.