DÜNYA’NIN GÖZÜ UKRAYNA’DA
Rusya tarafından Ukrayna'nın doğusuna başlatılan özel askeri operasyon tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Başkent Kiev'in yanı sıra bir çok kentte art arda patlamalar yaşanmasının ardından Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke Rusya tarafından yapılan müdahaleyi kınadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askerî harekâtın kabul edilemez bulduklarını ve reddettiğimizi belirtirken, “Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, telefonla görüştüğü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye de tekrar ifade ettiğini söyledi.
Türk vatandaşları ile bölgedeki Tatarlar başta olmak üzere Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması konusunda üzerlerine düşenleri yapacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Derin tarihî bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların, Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz. Nitekim Sayın Putin ile görüşmek suretiyle kendisine de bunları ifade etmiştim” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
AK Parti Giresun’da yerel yönetimler bir araya geldi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







