Dünya Sanat Onur Ödülleri 3. kez sahiplerini buldu

DÜNYA 19.04.2022 - 09:45, Güncelleme: 19.04.2022 - 09:45 11791+ kez okundu.
 

Dünya Sanat Onur Ödülleri 3. kez sahiplerini buldu

Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, tüm dünyada Sanat Günü olarak kutlanıyor.
Bu kapsamda Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul Sanat Derneği ve Artshop Yayıncılık’ın katkılarıyla, BAU Teras 212’de bir ödül etkinliği düzenlendi. Sanatın gelişmesini ve yayılmasını teşvik etmek amacıyla kutlanan Dünya Sanat Günü’nün ödül töreni, sanat dünyasındaki pek çok ismi bir araya getirdi. BAU Global ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, İstanbul Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı Osman Öztürk, BAU Konservatuvar Direktörü Aslıhan Umar, Oyuncu/Yönetmen Tamer Levent ve 118 Y Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni İnci Otman yaptıkları konuşmalarda, sanatın önemini ve iyileştirici gücünü vurguladılar. İstanbul Sanat ve Kültür Derneği Onursal Başkanı, Şair-Yazar, E Emniyet Müdürü Osman Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Bu özel günün açılışını, asırlara damga vuran ve hepimizin malumu olan soruyla yapmak istiyorum. ‘Sanat sanat için midir, yoksa sanat toplum için midir?’ Birçok açıdan yorumlara açıktır elbette bu sorunun cevabı. Ancak cevap ne olursa olsun, sanat insan içindir. İnsanı insan yapan, ruhu besleyen, dünyayı anlamlı kılan, sanattır. Ulu Önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden çok iyi bildiğimiz gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sanat hayattır! Biz İstanbul Sanat ve Kültür Derneği olarak “Ülke kalkınmasına, sanatı içselleştiren ve destekleyen bireyler modelini yaygınlaştırarak ve güçlendirerek katkıda bulunmak istiyoruz. İşte bugün bu yüce amaçla burada toplanmış bulunuyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman değer veren BUEK Başkanımız Sayın Enver Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi ve BAU Konservatuara ülkemiz gençlerine sanatın yüceliğini ve eğitim gücünü yansıttıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. BUEK Başkanı Enver Yücel ise yaptığı konuşmada sanatın yüceliğine, eğitimde sanatın işlevine ve kültürel mirasın korunmasına işaret etti. Daha sonra İstanbul Sanat ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Osman Öztürk, ilk ödülü BUEK Başkanı Enver Yücel’e takdim ederken, diğer ödül sahiplerine de ödülleri takdim edildi.     Haber: Erol Küçük  
Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, tüm dünyada Sanat Günü olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul Sanat Derneği ve Artshop Yayıncılık’ın katkılarıyla, BAU Teras 212’de bir ödül etkinliği düzenlendi.

Sanatın gelişmesini ve yayılmasını teşvik etmek amacıyla kutlanan Dünya Sanat Günü’nün ödül töreni, sanat dünyasındaki pek çok ismi bir araya getirdi.

BAU Global ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, İstanbul Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı Osman Öztürk, BAU Konservatuvar Direktörü Aslıhan Umar, Oyuncu/Yönetmen Tamer Levent ve 118 Y Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni İnci Otman yaptıkları konuşmalarda, sanatın önemini ve iyileştirici gücünü vurguladılar.

İstanbul Sanat ve Kültür Derneği Onursal Başkanı, Şair-Yazar, E Emniyet Müdürü Osman Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Bu özel günün açılışını, asırlara damga vuran ve hepimizin malumu olan soruyla yapmak istiyorum. ‘Sanat sanat için midir, yoksa sanat toplum için midir?’ Birçok açıdan yorumlara açıktır elbette bu sorunun cevabı. Ancak cevap ne olursa olsun, sanat insan içindir. İnsanı insan yapan, ruhu besleyen, dünyayı anlamlı kılan, sanattır. Ulu Önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden çok iyi bildiğimiz gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sanat hayattır! Biz İstanbul Sanat ve Kültür Derneği olarak

“Ülke kalkınmasına, sanatı içselleştiren ve destekleyen bireyler modelini yaygınlaştırarak ve güçlendirerek katkıda bulunmak istiyoruz. İşte bugün bu yüce amaçla burada toplanmış bulunuyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman değer veren BUEK Başkanımız Sayın Enver Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi ve BAU Konservatuara ülkemiz gençlerine sanatın yüceliğini ve eğitim gücünü yansıttıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

BUEK Başkanı Enver Yücel ise yaptığı konuşmada sanatın yüceliğine, eğitimde sanatın işlevine ve kültürel mirasın korunmasına işaret etti.

Daha sonra İstanbul Sanat ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Osman Öztürk, ilk ödülü BUEK Başkanı Enver Yücel’e takdim ederken, diğer ödül sahiplerine de ödülleri takdim edildi.

 

 

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.