Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
15 Mayıs 2025 - 13:48 - Güncellenme: 15 Mayıs 2025 - 15:32 G: 15 Mayıs 2025 - 15:32

Doğu Karadeniz yaylalarında kış bitmiyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları 2 bin metrenin üzerindeki yaylalarda kar yağışının görülmesine neden oldu.

0 Okunma 0 Paylaşım
Doğu Karadeniz yaylalarında kış bitmiyor

Mayıs ayında sıcaklık değişimi ile birlikte sahil kesimlerinde yaşanan yağmur yağışı yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Artvin’in 2 bin metre rakımın üzerindeki yaylalarında kar yağışı görülüyor.

Kar yağışından 2 bin 300 rakımdaki Trabzon’un Köprübaşı ilçesindeki Taşlı Yaylası da nasibini alırken, yayla yağan karın ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının yaşandığı yayladaki turistik tesis işletmecilerinden Rafet Hancı (60) o anları "Sabah 07.30 gibi kar yağışı başladı ve devam ediyor. Kara yakalandık. Ayıya karşı da tedbirimizi aldık, kocaoğlan burada" diyerek cep telefonu kamerası ile kayda aldı.

#Doğu Karadeniz #yayla #kar yağışı

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!