Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
09 Ocak 2024 - 09:41 - Güncellenme: 19 Haziran 2025 - 20:02 G: 19 Haziran 2025 - 20:02

Deü Rektörü Prof Hotar Deprem Bölgesi Malatya’yı Unutmuyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

0 Okunma 0 Paylaşım
Deü Rektörü Prof Hotar Deprem Bölgesi Malatya’yı Unutmuyor

Bugüne kadar farklı birimlerinden 2 binin üstündeki gönüllüsü ile deprem bölgesindeki şehirlere ulaşan DEÜ, ortaya koyduğu dayanışmayla tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar koordinesinde bir kez daha depremden etkilenen kentleri ziyaret eden Üniversite mensupları, Malatya Teknokent Konteyner Kentte afetzede vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni sosyal sorumluluk ve destek projelerini bölgeye ulaştıran DEÜ, bugüne kadar bölgeye 7 adet Mobil İçme Suyu Arıtma Tesisi, Ortak Mutfak Ünitesi, sağlık taramalarının gerçekleştiği hizmet birimleri, barınma ve eğitim alanları, manevi danışmanlık hizmetleri, ekonomik hayatı canlandırma girişimi olarak Çarşı Yaşam Alanı Projesi, atık bertarafı, çocuklara yönelik bilim, çocuk ve sanat atölyeleri, sportif etkinlikler ile çok sayıda sosyal proje kazandırmıştı.

Desteğimiz sürecek..

DEÜ’nün depremlerden etkilenen şehirlere desteğini sürdüreceğini belirten Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ’si, olarak, Kahramanmaraş depremlerinde üstlendiğimiz tarihi sorumluluk ve kurduğumuz dayanışmayı sağlam temellere oturtmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar desteğimizi 100'den fazla gönüllü ekibimizle kesintisiz sürdürdüğümüz bölgede yeni gelişmelere vesile olmak, bölgedeki hizmet üslerimizi ziyaret etmek ve vatandaşlarımızla buluşmak için yeniden yollara düştük. Araştırma Üniversitemiz bünyesindeki farklı fakültelerimizden gönüllü hocalarımız ve öğrencilerimizle yer aldığımız Malatya Teknokent Konteyner Kentte depremzede ailelerimizi hanelerinde ziyaret ettik; sorunlarını dinledik. Devletimizin öncülüğünde destek faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdüğümüz bölgede talepler doğrultusunda ihtiyaçların teminine yönelik çalışmalara hemen başladık” dedi.

Çocuklar unutulmadı

       Rektör Hotar, şunları kaydetti: “Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerin en çok etkilediği illerden birisi olan Malatya temaslarımız sırasında DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz tarafından bölgeye kazandırılan Ortak Mutfak Ünitemizde gönüllü hocalarımız ve öğrencilerimizin hazırladığı kurabiyeleri çocuklarımıza dağıttık. Afetin izlerini ilk günden itibaren yüzlerinden silmeye gayret ettiğimiz evlatlarımızın yeni yıllarını kutlayarak, çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizi kendilerine sunduk. Bölgedeki çocuklarımızın sosyal, bilişsel ve sanatsal becerilerini geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da eğitim hizmetlerinden geri kalmamaları için de girişimlerimiz devam ediyor. Tüm çocuklar, güzel yarınlara inanarak neşe içinde büyümeyi hak ediyor” ifadesini kullandı.

 

 

#DEÜ #deprem

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!