Deniz de tehlikelere dikkat edilmeli

YAŞAM 27.06.2022 - 17:07, Güncelleme: 28.06.2022 - 09:19 3046+ kez okundu.
 

Deniz de tehlikelere dikkat edilmeli

Pirazizli gönüllü çevreci, balıkçı, ağaç dikme sevdalısı Yaşar Arslan, yazla beraber denize girmek için plajlara giden vatandaşları, dalgalı ve akıntılı deniz konusunda ikaz ediyor.
Arslan, havaların sıcak olduğu günlerde sahile serinlemek ve yüzmek için gidenler, ani dalgalarda, akıntılı yerlerde çok dikkatli olmalı. Ne kadar yüzme bilsek te, dip akıntılar, longozlar, ters akıntılar ve aniden oluşan çukurlardan dolayı boğulmalar ile karşı karşıya kalınabilir. Bildiğimiz, kalabalık olan yerlerde, ilk yardım bilgisine sahip, iyi yüzme bilen kişiler ile deniz ve plajda yazın tatil daha anlamlı olur. Buna dikkat edersek, bu tehlikeli durumlar ile çok az karşılaşırız. Can kaybı olmadan bir yaz geçirmek için dikkatli olmalıyız. Yetkililerin açıkladığı kurallara ve varsa cankurtaranların uyarılarına uymak gerekir” dedi. Haber: Erhan GÜNDOĞAR
Pirazizli gönüllü çevreci, balıkçı, ağaç dikme sevdalısı Yaşar Arslan, yazla beraber denize girmek için plajlara giden vatandaşları, dalgalı ve akıntılı deniz konusunda ikaz ediyor.

Arslan, havaların sıcak olduğu günlerde sahile serinlemek ve yüzmek için gidenler, ani dalgalarda, akıntılı yerlerde çok dikkatli olmalı. Ne kadar yüzme bilsek te, dip akıntılar, longozlar, ters akıntılar ve aniden oluşan çukurlardan dolayı boğulmalar ile karşı karşıya kalınabilir. Bildiğimiz, kalabalık olan yerlerde, ilk yardım bilgisine sahip, iyi yüzme bilen kişiler ile deniz ve plajda yazın tatil daha anlamlı olur. Buna dikkat edersek, bu tehlikeli durumlar ile çok az karşılaşırız. Can kaybı olmadan bir yaz geçirmek için dikkatli olmalıyız. Yetkililerin açıkladığı kurallara ve varsa cankurtaranların uyarılarına uymak gerekir” dedi.

Haber: Erhan GÜNDOĞAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.