Çocuk Kongresi yapıldı

YAŞAM 20.10.2021 - 17:01, Güncelleme: 20.10.2021 - 17:01 2075+ kez okundu.
 

Çocuk Kongresi yapıldı

Ulusal Sosyal Bilimler Çocuk Kongresi Çorum Bilim ve Sanat Merkezi 'nde yapıldı.
Ülke genelinden belli sayıda ekibin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Kongre Bilim Kurulu tarafından uygun görülerek kabul edilen bildiriler arasında Çaldağ Tuz Ekim Festivali bildirisi de yer aldı. Giresun Kültür & Sanat ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim İlyasoğlu, dernek olarak böylesine önemli projelerin yer aldığı tanıtım etkinliğine katılım sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi. İlyasoğlu, "Kongre Bilim Kurulu tarafından uygun görülen toplam 25 bildiri arasında Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Yasemin Y. Aksakal danışmanlığında hazırlanan ve sunumu Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Hayat Akgün tarafından yapılan  “Çaldağ Tuz Ekim Festivali” bildirisinin de yer almasının gururunu yaşadık. Coşkulu geçen etkinliğe aba zıpka elbiselerle katılarak Giresun Karşılaması oynadık. Derneğimizi tanıtan broşürler dağıttık. Şehrimizle ilgili bilgiler aktardık. Böylece yönetim kurulu üyelerimiz Ayşe Karaçam, Yusuf Toptaş, Durmuş Karakaya, öğretmenimiz Yasemin Y. Aksakal ve öğrencimiz Hayat Akgün ile birlikte ilimizin de tanıtımını yapmış olduk. Kongre sırasında temsili tuz ekimi gerçekleştirdik." dedi. Dernek olarak başarılarının UNESCO' ya kadar ulaştığını hatırlatan Başkan İlyasoğlu şunları kaydetti:" Üniversitemizde bilimsel bildirimi yapılan, dört adet kitabı yazılan ve UNESCO' ya müracaatı yapılan, somut olmayan kültürel mirasımızın Bilim Sanat Merkezi tarafından kabul edilmesi ilimiz adına bir kültür başarısıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dernek olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin tanıtımı için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Ulusal Sosyal Bilimler Çocuk Kongresi Çorum Bilim ve Sanat Merkezi 'nde yapıldı.

Ülke genelinden belli sayıda ekibin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Kongre Bilim Kurulu tarafından uygun görülerek kabul edilen bildiriler arasında Çaldağ Tuz Ekim Festivali bildirisi de yer aldı. Giresun Kültür & Sanat ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim İlyasoğlu, dernek olarak böylesine önemli projelerin yer aldığı tanıtım etkinliğine katılım sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi. İlyasoğlu, "Kongre Bilim Kurulu tarafından uygun görülen toplam 25 bildiri arasında Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Yasemin Y. Aksakal danışmanlığında hazırlanan ve sunumu Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Hayat Akgün tarafından yapılan  “Çaldağ Tuz Ekim Festivali” bildirisinin de yer almasının gururunu yaşadık. Coşkulu geçen etkinliğe aba zıpka elbiselerle katılarak Giresun Karşılaması oynadık. Derneğimizi tanıtan broşürler dağıttık. Şehrimizle ilgili bilgiler aktardık. Böylece yönetim kurulu üyelerimiz Ayşe Karaçam, Yusuf Toptaş, Durmuş Karakaya, öğretmenimiz Yasemin Y. Aksakal ve öğrencimiz Hayat Akgün ile birlikte ilimizin de tanıtımını yapmış olduk. Kongre sırasında temsili tuz ekimi gerçekleştirdik." dedi.

Dernek olarak başarılarının UNESCO' ya kadar ulaştığını hatırlatan Başkan İlyasoğlu şunları kaydetti:" Üniversitemizde bilimsel bildirimi yapılan, dört adet kitabı yazılan ve UNESCO' ya müracaatı yapılan, somut olmayan kültürel mirasımızın Bilim Sanat Merkezi tarafından kabul edilmesi ilimiz adına bir kültür başarısıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dernek olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin tanıtımı için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.