Çiftçilerin talebi 50 lira ve üzeri!

GÜNDEM 06.06.2022 - 18:31, Güncelleme: 06.06.2022 - 18:31 5625+ kez okundu.
 

Çiftçilerin talebi 50 lira ve üzeri!

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, sahil kesiminde fındığın az fakat orta kesimde yoğun olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıla oranla orta kesimin bazı bölgelerinde neredeyse iki katı kadar ürün olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “2021 sezonunda sahil kesiminde fındık verimi orta kesimlere nispeten daha fazlaydı. Bu yıl ise orta kesimlerde sahil kesimine göre daha iki misli verim var. Üreticilerimiz bu yıl fındığın verimli olmasından yana bir hayli memnun. Fındığın veriminin ve kalitesinin daha iyi olması için mutlaka çiftçilerimiz en iki kere havadan ilaçlama ve vitamin atmalılar. İmkanı olan üreticilerimiz ise bir defaya mahsus az da olsa gübre atmalılar. İnşallah devletimiz de 2022 yılı fiyat politikasında iyi bir netice açıklarsa çiftçilerimizin için daha iyi olacaktır” dedi. Bugünkü hayat şartlarında çiftçilerin talebinin 50 lira ve üzeri olduğunu belirten Başkan Aydın, “Alım gücünün düştüğü hayat şartlarında görüştüğümüz çiftçilerimizin talebi 50 lira ve üzerindedir. Devletimizin çiftçilerimizin sesine kulak vereceğine inanıyoruz. Bütün çiftçilerimize bereketli kazanç sağlıklı günler dilerim” diye konuştu.
Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, sahil kesiminde fındığın az fakat orta kesimde yoğun olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıla oranla orta kesimin bazı bölgelerinde neredeyse iki katı kadar ürün olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “2021 sezonunda sahil kesiminde fındık verimi orta kesimlere nispeten daha fazlaydı. Bu yıl ise orta kesimlerde sahil kesimine göre daha iki misli verim var. Üreticilerimiz bu yıl fındığın verimli olmasından yana bir hayli memnun. Fındığın veriminin ve kalitesinin daha iyi olması için mutlaka çiftçilerimiz en iki kere havadan ilaçlama ve vitamin atmalılar. İmkanı olan üreticilerimiz ise bir defaya mahsus az da olsa gübre atmalılar. İnşallah devletimiz de 2022 yılı fiyat politikasında iyi bir netice açıklarsa çiftçilerimizin için daha iyi olacaktır” dedi.

Bugünkü hayat şartlarında çiftçilerin talebinin 50 lira ve üzeri olduğunu belirten Başkan Aydın, “Alım gücünün düştüğü hayat şartlarında görüştüğümüz çiftçilerimizin talebi 50 lira ve üzerindedir. Devletimizin çiftçilerimizin sesine kulak vereceğine inanıyoruz. Bütün çiftçilerimize bereketli kazanç sağlıklı günler dilerim” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.